Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

 Ιδανικός χώρος για εκτόνωση των σκύλων!

Όλο και πληθύνονται οι κάτοικοι της πόλης που αποφασίζουν να «υιοθετήσουν» ένα τετράποδο – ιδιαίτερα τον πλέον πιστό φίλο του ανθρώπου, όπως θεωρείται ο σκύλος.

Αυτή η αύξηση του αριθμού των «αφεντικών» είναι λογικό να δημιουργεί και επιπλέον ανάγκες, όχι μόνον για την περιποίηση των σκύλων, αλλά και προς προστασία των περιπατητών από ακαθαρσίες, που κάποιοι «φιλόζωοι» δεν σκύβουν να τις μαζέψουν…

Οι προαναφερόμενες ανάγκες, δεν είναι μόνον τα pet shops που σε εποχή κρίσης φυτρώνουν σαν μανιτάρια, αλλά κυρίως οι κατάλληλοι χώροι που μπορεί κάποιος να πάει τον σκύλο του. Χώροι ελεύθεροι και φιλόξενοι όπου οι τετράποδοι φίλοι μας, θα «ξεδίνουν» χωρίς να ενοχλούν…

Για παράδειγμα ένας τέτοιος χώρος εκτόνωσης σκύλων, έχει δημιουργηθεί από τον δήμο Π. Φαλήρου στον Φλοίσβο και λειτουργεί υποδειγματικά.

Ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σταύρος Βοϊδονικόλας

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σταύρος Βοϊδονικόλας

Και είναι να απορεί κανείς, πώς και σε ολόκληρο τον Πειραιά δεν έχει βρεθεί ένας τέτοιος χώρος και τα «αφεντικά» να αφήνουν ελεύθερους τους σκύλους τους για να τρέξουν στους χώρους πρασίνου και ιδίως αυτούς που είναι περιφραγμένοι.

Όμως αυτό -σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012- δεν επιτρέπεται και ταυτόχρονα δημιουργεί ενόχληση στους χρήστες των χώρων αυτών που επιθυμούν ηρεμία, ασφάλεια, κυρίως όμως την αποφυγή ρύπανσης του πρασίνου από τις ακαθαρσίες των σκύλων.

Προ αυτού, ήταν εύλογο κάποιοι πραγματικά φιλόζωοι να ενδιαφερθούν για να βρεθεί ένας χώρος στον Πειραιά, στον οποίο θα τρέχουν και θα εκτονώνονται τα σκυλιά, χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους πολίτες. Και αυτός ο χώρος βρέθηκε!

Συγκεκριμένα βρίσκεται στην παλιά δεξαμενή της πόλης, σε λογική απόσταση από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία και ήδη, έχει αποδειχθεί… λειτουργικός, αφού χρησιμοποιείται από τους γείτονες που διαθέτουν σκύλους!

Από επιτόπια έρευνα του «τ/Π» διαπιστώθηκε ότι είναι ιδανικός, καθώς είναι ήδη περιφραγμένος και ασφαλής για να κινούνται ελεύθερα τα σκυλιά, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Το επίσης σημαντικό είναι, βρίσκεται μακριά από κατοικίες και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είναι μεγάλης έκτασης.

Την καταλληλότητα για τον συγκεκριμένο χώρο επιβεβαιώνει το Φιλοζωικό Σωματείο Πειραιά, ενώ ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Σταύρος Βοϊδονικόλας που ενημερώθηκε σχετικά, εξέφρασε το ενδιαφέρον του.

Στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιοκτησίας του δήμου Πειραιά και υπάρχει η βούληση της δημοτικής αρχής για την «επίσημη» λειτουργία του, τότε θα πρέπει να οριστεί και άτομο το οποίο θα επιβλέπει των χώρο κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Επ’ αυτού, οι φιλόζωοι που ήρθαν σε επαφή με τον «τ/Π», εξέφρασαν την άποψη ότι η δαπάνη του συγκεκριμένου προσώπου, μπορεί να καλύπτεται από επιχειρηματίες pet shops, οι οποίοι έχουν άμεσο συμφέρον να εξυπηρετούν τους πελάτες τους…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: