Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκαίνια του Μετρό Νίκαιας παρουσία Πρωθυπουργού

Ιωακειμίδης: “Η πόλη βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και θα συνεχίσει να διεκδικεί”

|> Άρχισε η λειτουργία του Μετρό στη Νίκαια, στην πλατεία Αγίου Νικολάου δίνοντας πρόσβαση σε σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους.  Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την ηγεσίας της Αττικό Μετρό, βουλευτών και δημάρχων.

Το νέο τμήμα Αγ. Μαρίνα-Νίκαια  συνδέει τις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας , του Κορυδαλλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Ένα όνειρο πολλών ετών για την πόλη έγινε πραγματικότητα.  Το Μετρό είναι ένα έργο πνοής που θα ενώνει την πόλη μας με την Αθήνα και μετά από δυο χρόνια με τον Πειραιά. Στόχος μας είναι μέσα στους επόμενους μήνες να ανταλλάξουμε προτάσεις και ιδέες προκειμένου η αναμόρφωση του  ιστορικού κέντρου της πόλης να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πριν από δυο χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο  ομόφωνα ζήτησε από την Αττικό Μετρό ο σταθμός να έχει αναφορά στην Προσφυγιά και στην Αντίσταση, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πόλης μας. Έως τα τέλη Ιουλίου θα τοποθετηθεί στο σταθμό αντίγραφο του τρίπτυχου του Τάσσου ‘Επιτάφιος’. Η πόλη μας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και θα συνεχίσει να διεκδικεί και να πετυχαίνει αυτά που επί σειρά δεκαετιών στερήθηκε».

Απάντηση