Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προσπάθεια Μώραλη για εύρεση λύσης στην  υπόθεση “Saint Paul”

Κάλεσε σε συνάντηση κατοίκους με διεύθυνση της σχολής, η οποία ζητεί θέσεις στάθμευσης για τα πούλμαν μεταφοράς των μαθητών

|> Σε… σολομώντεια λύση, οδηγεί τον Γιάννη Μώραλη η διένεξη της “Saint Paul” με κατοίκους του κεντρικού Πειραιά, όπου η ελληνογαλλική σχολή. Αιτία, το αίτημα της σχολής να της παραχωρηθούν τμήματα των οδών Χαρ. Τρικούπη και Κουντουριώτου, προκειμένου να σταθμεύουν τα πούλμαν μεταφοράς των μαθητών.

Αυτό φέρνει αντίθετους τους κατοίκους, αφού “αφαιρούνται” πολλές θέσεις πάρκινγκ, σε μία περιοχή αρκετά επιβαρυμένη, όπου η εύρεση θέσης πάρκινγκ, θεωρείται… άθλος!

Ορθά σκεπτόμενος ο δήμαρχος Πειραιά, πρότεινε συνάντηση των εμπλεκομένων (κατοίκων και διεύθυνσης σχολείου), προκειμένου να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές…

Συγκεκριμένα, η σχολή ζητεί τους χώρους στάθμευσης από τις 7 πμ έως της 5 μμ, εκτός Κυριακών και αργιών. Ποιος όμως θα παρκάρει τις ώρες 5 μμ – 7 πμ, όταν πρέπει να ζει με το ρολόι στο χέρι;

Παρακάτω, δημοσιεύεται ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων, με τις θέσεις και το σκεπτικό που τους οδηγεί στην αντίθεσή τους με τη “Saint Paul”. Με τίτλο «Αναβολή πήρε το θέμα στάθμευσης σχολικών της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint Paul” – Οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα», αναφέρεται:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Αναβολή πήρε το θέμα παραχώρησης επιπλέον θέσεων στάθμευσης στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul” στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης πρότεινε συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων κατοίκων και διεύθυνσης σχολείου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Θεωρούμε ότι στη συνάντηση κρίνεται αναγκαία η παρουσία εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων καθώς και των παρατάξεων της Α’ Δημοτικής Κοινότητας η οποία είχε στηρίξει στη συνεδρίαση της με ομόφωνη απόφαση το αίτημα των κατοίκων .

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, συμμετείχε εκπρόσωπος των κατοίκων καθώς και ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ρηγούτσος.

Η Σχολή παραβαίνει τη νομοθεσία από το 1998, όταν έβγαλε άδεια επέκτασης κτιρίου για τη βιβλιοθήκη και ξεγλίστρησε από την υποχρέωσή της να φτιάξει θέσεις στάθμευσης επικαλούμενη παλαιότερο μη ισχύοντα νόμο. Μ’ αυτό τον τρόπο δικαιολόγησε την αποφυγή κατασκευής αναγκαίων θέσεων στάθμευσης επιβατηγών και επαγγελματικών οχημάτων για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών ολοκλήρου του σχολικού συγκροτήματος. Επιπλέον, καταστρατηγεί, επί σειρά ετών, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά του 2014 αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων σχολικό όχημα στάθμευε στην οδό Κουντουριώτου εκτός ωρών και ημερών λειτουργίας της σχολής και αυτό με την ανοχή των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, έγιναν διάφορες προτάσεις, όπως η τοποθέτηση σχολικού τροχονόμου, χαρακτηρισμός της οδού Κουντουριώτου ως δρόμου ήπιας κυκλοφορίας και κλείσιμο της συγκεκριμένης οδού μόνο κατά τις ώρες επιβίβασης και αποβίβασης των μαθητών καθώς και χρήση ενοικιαζόμενου χώρου πάρκινγκ από τη σχολή για τη στάθμευση των λεωφορείων της εκτός ωραρίου λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ρηγούτσος ανέφερε ότι είναι αναγκαία η στάθμευση των λεωφορείων επί της Κουντουριώτου και επί της Χαριλάου Τρικούπη από τις 7.00 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα γιατί πηγαίνουν κάθε μέρα εκδρομές με τα λεωφορεία τους!

Η ασφαλής επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών υπάρχει ήδη όπως παραδέχεται σε σχετική επιστολή της η σχολή και ζητά τη βελτίωση της ασφάλειας.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά θεωρεί ότι με την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων που προτάθηκαν διασφαλίζεται και η βελτίωση της ασφαλείας των μαθητών και η αξιοπρέπεια της καθημερινότητας κατοίκων και εργαζομένων.

Η Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Saint Paul» έχει στη διάθεση της διάφορες επιλογές και έχει έσοδα ως ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής δεν έχουν καμία εναλλακτική! Γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώθηκαν και κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά 300 περίπου υπογραφές αγανακτισμένων κατοίκων και εργαζόμενων , ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί απόφοιτοι της Σχολής».

Σημαντικά αυτά τα όσα αναφέρονται και αυτό που ίσως να προβληματίζει τη δημοτική Αρχή είναι ότι η “Saint Paul” είναι ιδιωτική σχολή και πως η μεταφορά των μαθητών γίνεται με πληρωμή, από μισθωμένα πούλμαν. Δηλαδή, μεταξύ μαθητών, σχολής και πούλμαν υπάρχει οικονομική σχέση, η οποία λειτουργεί σε δημόσιο χώρο.

Σε περίπτωση που από κάπου προβλέπεται παραχώρηση χώρου στάθμευσης σε εκπαιδευτήρια, ίσως θα αφορά τα δημόσια σχολεία και θέσεις για τα ΙΧ των εκπαιδευτικών. Αυτό μάλλον δεν θα συμβαίνει για ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και μάλιστα όταν διαθέτουν χώρο στάθμευσης για τα ΙΧ του προσωπικού, ίσως και για μερικά πούλμαν…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: