Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δήλωση Πατούλη για την Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων

ΑΤΤΙΚΗ στις 04/04/2022

Κάλεσμα στους αρμόδιους φορείς για δημιουργία κοινού μετώπου δράσης και επικοινωνίας , για ανάπτυξη ασπίδας προστασίας των ζώων

|> Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα κεντρικό στόχο μας. Οφείλουμε όλοι μαζί να αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου να μην υπάρχει κανένα ζώο αδέσποτο και κακοποιημένο. Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β ΄ Βαθμού, σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς, Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες, Συλλόγους, Ενώσεις και ομάδες, να συνεργαστούμε δημιουργικά και να συντονίσουμε τις δράσεις μας, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς.

Τα ζώα συντροφιάς αποτελούν μέλη της οικογένειας, μέλη της γειτονιάς, μέλη των υγιών πόλεων μας. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να συμβάλλουμε, ο καθένας από τη θέση ευθύνης που έχει, στην καλύτερη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν.

Είναι σημαντικό και αισιόδοξο να διαπιστώνεις ότι στις τοπικές κοινωνίες υπάρχουν συμπολίτες μας που ευαισθητοποιούνται και συμβάλλουν έμπρακτα στην προστασία των αδέσποτων ζώων. Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με την Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα έχω αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει ενεργά σε ζητήματα που αφορούν συνολικά στα ζώα συντροφιάς. Κατά την περίοδο της πανδημίας, εξασφάλισε σημαντικές ποσότητες τροφής για τα αδέσποτα, ενώ χρηματοδότησε την προμήθεια ασθενοφόρου και γεννήτριας για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ). Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με τις φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που παρουσιάζονται.

Καλώ όλους τους φορείς να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο επικοινωνίας και δράσης σε κάθε γωνιά της Αττικής προκειμένου να αναπτυχθεί μια ασπίδα προστασίας των ζώων».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: