Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εποικοδομητικό 48ωρο σε Μέθανα και Τροιζηνία για τη Δόμνα

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα” 

|> Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στα Μέθανα και την Τροιζηνία, η οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με φορείς, αλλά και κατοίκους της περιοχής για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας της, η υφυπουργός, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Σπύρο Πολλάλη, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Μεθάνων. Εκεί, ενημερώθηκε για τις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών.

Αργότερα, στο ΚΔΑΠ Μεθάνων, κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε η Δόμνα Μιχαηλίδου, με τους εργαζόμενους και την διοίκηση, τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ στις τοπικές κοινωνίες.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψή της, η υφυπουργός, σε σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Σπύρο Πολλάλη και τους αντιδημάρχους, ενημερώθηκε διεξοδικά για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατά, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Τροιζηνίας, αλλά και τον βρεφονηπιακό σταθμό της περιοχής, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο και συζήτησε με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους της διοίκησης για την αξία της προσχολικής αγωγής και την σημασία της στην μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών.

Τέλος, η υφυπουργός επισκέφτηκε και το χωριό Καλλονή, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και άκουσε τα προβλήματα τους.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την συνόδευσαν η Μαρία Μέλλου, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Σπύρος Λεσιώτης, αντιδήμαρχος Μεθάνων, ο Γιώργος Αναστασιάδης, αντιδήμαρχος Οδοφωτισμού, ο Σωτήρης Σούχλας, αντιδήμαρχος Οικονομικών, η Αναστασία Μάγειρα, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Αθανάσιος Ντάνος, πρόεδρος Κοινότητας Τροιζήνας, ο Κωνσταντίνος Λίτσας, δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα Ύδρευσης, ο Ευάγγελος Γερασίμου, πρόεδρος Κοινότητας Γαλατά και ο Γεώργιος Μυλωνόπουλος, πρόεδρος Κοινότητας Δρυόπη.

Η υφυπουργός, σε δηλώσεις της τόνισε: «Προτεραιότητά μας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό, στηρίζουμε έμπρακτα το έργο των τοπικών αρχών, ώστε όλοι μαζί να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του τόπου μας. Ως Πολιτεία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύουμε διαρκώς την καθημερινότητα όλων των συμπολιτών μας».

Και στην Ύδρα

Ε ξ άλλου, η υφυπουργός παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόρος τιμής και αναγνώριση των κόπων των ξεριζωμένων, από το να χτίσουμε στον τόπο αυτό, στη δεύτερη πατρίδα τους, ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για τα εγγόνια τους και όλες τις επόμενες γενιές. Η μεγαλύτερη τιμή και δικαίωση των ξεριζωμένων, είναι η σημερινή μας προσπάθεια να κρατήσουμε τον τόπο δυνατό, να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα του και να τον κάνουμε πρότυπο ισορροπημένης και αειφόρου ανάπτυξης!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: