Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ας τολμήσει ο Παύλος Πολάκης να ενεργοποιήσει τον νόμο για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους!

ΥΓΕΙΑ στις 19/01/2018

Μ π ο ρ ε ί ;

Τ/Π |> “Πονοκέφαλος” θα πρέπει να αποτελεί για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η μη τήρηση του νόμου για το κάπνισμα και στην περίπτωση που υπάρχει κάποια ευαισθησία, θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του υπουργού κ. Ξανθού και ιδιαίτερα του λαλίστατου αν. υπουργού κ. Πολάκη μία “αντικαπνιστική” επιστολή που έλαβε ο Τ/Π και η οποία δημοσιεύεται παρακάτω αυτούσια. Θέμα το κάπνισμα και πώς για μεγάλο αριθμό καπνιστών και καταστημάτων, όχι μόνον δεν γίνεται σεβαστός ο γνωστός νόμος, αλλά το πρόβλημα το έχουν πια, οι μη καπνιστές που ψάχνουν να βρουν καφετέρια χωρίς καπνίζοντες!

Από την ημέρα που βγήκε ο “αντικαπνιστικός” νόμος, για λίγο χρόνο τηρήθηκε και μετά επεκράτησε η “γαϊδουριά”, σε σημείο μάλιστα που να αισθάνονται παραβάτες όσοι δεν καπνίζουν! Το κακό έχει παραγίνει και η πολιτεία ή κάποια στιγμή θα πρέπει να “μιλήσει” και να τηρηθεί ο νόμος ή να εισαχθεί άλλο σχέδιο νόμου… υπέρ του καπνίσματος!

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Επειδή, ο κ. Πολάκης, παρεμβαίνει πολλάκις και για θέματα που δεν αφορούν την αρμοδιότητα του ή και την ιδιότητά του ως χειρουργού ιατρού, ίσως θα πρέπει να εκδώσει εγκύκλιο για την εφαρμογή (τήρηση) του νόμου περί καπνίσματος. Εκεί θα φανεί η λεβεντιά του! Μπορεί; Άσχετα εάν ο ίδιος είναι καπνιστής και αν μετράει το όποιο πολιτικό κόστος, ας τολμήσει! Μπορεί;

Η επιστολή αναφέρει:

«Όλοι παραδέχονται ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολυνομία και είναι να απορεί κάθε λογικός πολίτης, να υπάρχουν πολλοί νόμοι, αφού δεν εφαρμόζονται. Για την ακρίβεια, πού έχετε δει να εφαρμόζεται ο νόμος για τους καπνιστές σε καφέ, εστιατόρια και λοιπούς χώρους που το κάπνισμα έχει απαγορευτεί «δια ροπάλου» και θα έπρεπε στους παραβάτες να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα ΑΥΣΤΗΡΑ πρόστιμα;

Οι μη καπνίζοντες δεν βρίσκουν ποτέ το δίκιο τους, διότι όταν παραπονούνται για τα «ντουμάνια», οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων απολογούνται λέγοντας ότι αν τους απαγορεύσουν το απαγορευμένο θα τους χάσουν από πελάτες, επειδή θα πάνε σε άλλο κατάστημα που το… απαγορευμένο δεν απαγορεύεται! Ό,τι καταλάβατε…

Οπότε κ. Πολάκη μας, που εκτός από υπουργός είστε και γιατρός, δείξτε την ευαισθησία σας για τους δύσμοιρους τούς μη καπνίζοντες και ορίσατε μαγαζιά και στέκια που μπορούν να πάνε και αυτοί και να μην ενοχλούν τους «θεριακλήδες» με τις «ιδιοτροπίες» τους.

Ξέρετε, κ. Πολάκη, πολλοί από αυτούς τους σπαστικούς άκαπνους, που θέλουν κι αυτοί να πιουν έναν καφέ ή να φάνε σε κάποιο εστιατόριο, με την άδειά σας πάντα, μπορεί να υποφέρουν από αναπνευστικά, καρδιολογικά και άλλα τέτοια «σπάνια» νοσήματα και οι ανεφάρμοστοι νόμοι σας να τους δημιουργούν επιπλέον και κοινωνικά προβλήματα.

Ελπίζουμε να τύχουμε της συμπάθειά σας και να δούμε σύντομα ή λίστα καταστημάτων για μη καπνίζοντες ή την επιβολή προστίμων όπου υπάρχουν παραβάσεις».

Μία σκέψη στο “Ας τολμήσει ο Παύλος Πολάκης να ενεργοποιήσει τον νόμο για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους!

  1. Παράθεση: Και όμως, τόλμησαν για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου!

Απάντηση