Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταγγελία-φωτιά από την τ. αντιπεριφερειάρχη για τον Δήμο Σαλαμίνας

Μπόγρη: Λόγω προχειρότητας και αλαζονείας δύο σχολεία στερήθηκαν 562.385 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμισή τους

|> «Το ποσό των 562.385,05 ευρώ σε υποδομές ενεργειακής αναβάθμισης στερήθηκαν το 1ο και 2 Γενικό Λύκειο Σαλαμίνας. – Από τους 44 Δήμους μόνο η Σαλαμίνα δεν τα κατάφερε!». Αυτό καταγγέλλει η τ. αντιπεριφερειάρχης Νήσων και υποψήφια για τη δημαρχία Σαλαμίνας Βάσω Μπόγρη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την δημοτική παράταξη της Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη “Σαλαμίνα με Δύναμη και Όραμα”, αναφέρεται:

«Η απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Σαλαμίνας για την πράξη ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ 1ου και 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ’’ μέσω ΠΕΠ Αττικής, με την κύρια αιτιολογία, ότι ο Δήμος στερείται τίτλων ιδιοκτησίας, αναδεικνύει ένα τεράστιο θέμα.

Δεν θα ήθελα σε αυτή την στιγμή να αναφερθώ στην προχειρότητα και την αλαζονεία της δημοτικής αρχής, που στο τέλος την πληρώνουν οι Δημότες. Θα θυμίσω μόνο ότι πάνω από 2 χρόνια οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής  ζητούσαν μάταια, χωρίς καμία ανταπόκριση, ενημέρωση για την ανεπάρκεια του φακέλου της πρότασης του Δήμου αλλά και την άθλια επίθεση που δέχτηκα  από τον δήμαρχο και την ομάδα του, μάλιστα με σύγκλιση έκτακτου ΔΣ,  όταν βλέποντας την πορεία απένταξης της πρότασης,  ζήτησα να κινητοποιηθούν έστω και την τελευταία στιγμή. Το θέμα που μας απασχολεί και αναδεικνύεται από την συγκεκριμένη απόρριψη  είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σχολείων. Ο δήμαρχος και όσοι αντιδήμαρχοι είχαν και έχουν την ευθύνη των σχολείων στον Δήμο, θα πρέπει να απαντήσουν ευθέως στα παρακάτω ερωτήματα: 

    1. Εφ’ όσον η εν λόγω πρόσκληση είχε προϋπόθεση ο Δήμος να έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σχολείων και όχι την υπεύθυνη δήλωση του Δημάρχου… Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση με σχολείο που ο Δήμος έχει στην κυριότητα του;
    2. Ποια σχολεία του Δήμου είναι στο ίδιο καθεστώς με το 1 και 2 ΓΕΛ;
    3. Ποια ημερομηνία, συγκεκριμένα, αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώς του συγκεκριμένου σχολείου; Πού βρίσκεται το όλο θέμα;
    4. Με δεδομένο ότι η εικόνα του συγκεκριμένου σχολείου είναι ακατάλληλη για μάθηση, έχετε να πείτε κάτι στην μαθητική κοινότητα και στους γονείς;

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Είτε δεν διαβάσατε καλά την πρόσκληση και νομίζατε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολείου καλύπτεται με μια υπεύθυνη δήλωση του δημάρχου, είτε θεωρήσατε ότι κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον θα προσκομίσετε τους τίτλους ιδιοκτησίας του σχολείου, είστε υπόλογοι και θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσετε μια συγγνώμη στους δημότες για την αποτυχία σας σε ένα μείζων θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του συγκεκριμένου σχολείου. Καλοί οι καλλωπισμοί των σχολείων και οι φωτογραφίες με drone, αλλά όταν χάνεις έργα σοβαρά υποδομής των σχολείων και στερείς από την μαθητική κοινότητα αξιοπρεπείς συνθήκες μάθησης που δικαιούνται, θα πρέπει τουλάχιστον να δώσεις εξηγήσεις! Αναμένουμε λοιπόν από τους υπεύθυνους απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα!».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εμείς ως επόμενη δημοτική αρχή θα ανοίξουμε άμεσα όλα τα θέματα των σχολείων, ώστε να μην χάσουμε καμία άλλη ευκαιρία για τα σχολεία μας! Ζητούμε την συμμετοχή των δημοτών σε όλες μας τις διαβουλεύσεις, την καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και των προτάσεων, γιατί και στην συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύεται ότι η αποχή των δημοτών από τα κοινά των Δήμων έχουν επιπτώσεις στην ίδια τους την ζωή και την οικογένεια τους! Όλοι μαζί, με Δύναμη και Όραμα θα αλλάξουμε την Σαλαμίνα μας!»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: