Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κατασχέσεις φρούτων χωρίς… ταυτότητα και επικίνδυνων ζωοτροφών  

Στη δέσμευση φρούτων συνολικού βάρους 1.750 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

Ειδικότερα, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου φρούτων στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 60 πλαστικά κιβώτια με κεράσια συνολικού βάρους 300 κιλών, 80 χαρτοκιβώτια με πεπόνια συνολικού βάρους 800 κιλών και 130 ξυλοκιβώτια με φράουλες συνολικού βάρους 650 κιλών, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί των μέσων συσκευασίας.

Επισημαίνεται, ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποφεύγονται οι ελληνοποιήσεις.

Επίσης, οι επόπτες κυκλοφορίας ζωοτροφών του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά, εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή φορτίου με ζωοτροφές συνολικού βάρους 1.200 κιλών, προέλευσης Βραζιλίας.

Ειδικότερα, κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο έλεγχο στο χώρο του Ε΄ Τελωνείου του Πειραιά, οι επόπτες εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή 1.200 κιλών συμπυκνώματος πρωτεϊνών σπερμάτων σόγιας προέλευσης Βραζιλίας, λόγω εκτεταμένων ευρωτιάσεων. Το συγκεκριμένο προϊόν θα καταστραφεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: