Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρέμβαση Κατσαφάδου για να μην γίνει δομή του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα

Μώραλης: ‘’Αποφασίστηκε να μην γίνει η δομή σε αυτό το σημείο και θα συναποφασίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς

|> Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την ιδιότητα του βουλευτή ΝΔ στην Α’ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη που έγινε στον ΟΚΑΝΑ, για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με αφορμή τους σχεδιασμούς του Οργανισμού για δημιουργία δομής στα Μανιάτικα.

Η απόφαση είχε δημιουργήσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, για αυτό και συμφωνήθηκε να μετακινηθεί η δομή σε νέο σημείο,  μετά από διαβούλευση με τον Δήμο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης, ο βουλευτής ΝΔ Γιάννης Μελάς, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Καψοκόλης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Κώστας Κατσαφάδος

«Πήραμε τη δέσμευση από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ ότι η δομή δεν θα δημιουργηθεί στο σημείο που προγραμματιζόταν και είμαστε στην αναζήτηση ώστε να βρεθεί ένας χώρος που να πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, ούτως ώστε και η δομή να γίνει και να μην δημιουργείται πρόβλημα στην τοπική κοινωνία. 

Είναι ευχάριστα νέα και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ ο οποίος έδειξε ότι έχει αντίληψη γύρω από τα κοινωνικά ζητήματα. Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις και χρυσές τομές οι οποίες θα βοηθήσουν το έργο του ΟΚΑΝΑ και δεν θα διαταράξουν την τοπική κοινωνία».

  • Γιάννης Μελάς

«Η μετακίνηση της δομής σε άλλο χώρο είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, την οποία ήθελαν οι κάτοικοι της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Είναι μια δομή που πράγματι είναι χρήσιμη, αλλά όχι σε μια κατοικημένη περιοχή, με εμπορική δραστηριότητα, κοντά σε σχολεία. Το κατάλαβε ο Πρόεδρος του  ΟΚΑΝΑ  μετά από τη σημερινή μας συνάντηση μαζί και με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη».

  • Γιάννης Μώραλης

«Έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα της δημιουργίας δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα. Αποφασίστηκε να μην γίνει η δομή σε αυτό το σημείο, αλλά σε νέο το οποίο θα συναποφασίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς: η Περιφέρεια Αττικής η Διαχειριστική Αρχή, ο ΟΚΑΝΑ, ο Δήμος Πειραιά και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, καθώς αυτή η δομή αφορά τους 5 Δήμους του Πειραιά κι όχι μόνο τον Δήμο Πειραιά. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε το καλύτερο δυνατό σημείο για να μετακινηθεί αυτή η δομή, η οποία είναι απαραίτητη και χρήσιμη για τους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Χαίρομαι για την εξέλιξη αυτή και ευχαριστώ τον Πρόεδρο του».

  • Γρηγόρης Καψοκόλης

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι βρέθηκε μια χρυσή τομή στο μείζον αυτό θέμα, το οποίο προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Ο δήμαρχος κινήθηκε με άμεσα αντανακλαστικά από τη στιγμή που ενημερώθηκε και πιστεύω ότι με συζήτηση θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: