Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στη Λαϊκή Κερατσινίου ο Πατούλης για περιβαλλοντική ενημέρωση

ΑΤΤΙΚΗ στις 16/05/2022

Κινητά “πράσινα σημεία” του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων στελεχών ενημερώνουν τους πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης

|> Τη Λαϊκή Αγορά Κερατσινίου επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής», που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και θα διαρκέσει έως και τις 24 Μαΐου.

Η ενημερωτική δράση η οποία άρχισε από τις 26 Απριλίου  υλοποιείται καθημερινά, σε επιλεγμένες λαϊκές αγορές δήμων της Αττικής. Τα «κινητά πράσινα σημεία» του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων στελεχών ενημερώνουν τους πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης τη συλλογή βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Η δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και έχει κεντρικό σύνθημα «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου». Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, το πρόγραμμα ενημέρωσης θα αναπτυχθεί συνολικά μέχρι την ολοκλήρωσή του σε 240 λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής.

Στη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Κερατσινίου τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για τις Λαϊκές Αγορές Σ. Μελάς, ο διευθυντής των Λαϊκών Αγορών Χ. Πασβαντίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Δ. Μουλιάτος, ο πρόεδρος της Β. Λαϊκής Αγοράς Πειραιά Γ. Τσούνιας και στελέχη του προγράμματος επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής Green City.

Ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους πολίτες, τους  παραγωγούς και πωλητές Λαϊκών Αγορών, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος καθώς και για την ανταπόκριση των πολιτών.

Το Πρόγραμμα

Στο πλαίσιο τη δράσης οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν στο ειδικό προγράμματα επιβράβευσης και ανταπόδοσης,  με βάση τις ποσότητες που θα ανακυκλώνουν. Επίσης δίδεται η ευκαιρία να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν εύκολα να ανακυκλώνουν, στον τόπο που ζουν. Επίσης οι πολίτες ενημερώνονται για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι πολίτες μπορούν να πάρουν δωρεάν πιστοποιημένο κομπόστ που παράγεται από τον ΕΔΣΝΑ, μέσα από την επεξεργασία των «πράσινων» απορριμμάτων. Το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης και τις λαϊκές αγορές που θα εξελίσσεται καθημερινά, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ (www.edsna.gr) και της Περιφέρειας Αττικής.

Απάντηση