Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κυκλοφοριακό σοκ λόγω έργων του Μετρό

Από την  ερχόμενη Τρίτη 16/9, με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα «ξυπνήσει» η πόλη,, για τις ανάγκες κατασκευής της επέκτασης του μετρό και τη δημιουργία του Σταθμού «Πειραιάς».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν, όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ, είναι ο εξής:

– Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε δύο.

– Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο παραμένει ως έχει.

– Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης Λιμένα Πειραιά και σταθμού ΗΣΑΠ δεν θα είναι πλέον σε λειτουργία.

– Η πρόσβαση των πεζών από τον σταθμό του ΗΣΑΠ προς το λιμάνι και αντίστροφα, θα μπορεί να γίνεται στο ύψος της οδού Λουδοβίκου μέσω δύο διαβάσεων πεζών.

– Διατηρούνται όλες οι υφιστάμενες γραμμές των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜμΜ) που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ, σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία, λαμβάνουν καθημερινά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των παρακείμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την ελαχιστοποίηση της όχλησης που αναπόφευκτα δημιουργείται από τις κατασκευαστικές εργασίες για τον Σταθμό “Πειραιάς”».

Όσο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ανακοίνωσε ότι θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Επίσης  πρόκειται να υπάρξει και επόμενη φάση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την οποία θα υπάρξει έγκαιρα σχετική ενημέρωση.

Απάντηση