Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κόπηκε η πίτα των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά με συνοδεία της Φιλαρμονικής

 

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο ”Σινεάκ”, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος εκπροσώπησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κα Άννα Καψοκόλη, ευχαρίστησε τη δημοτική Αρχή για τη στήριξη στους εργαζόμενους του Δήμου και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.
Ο κ. Μώραλης, μιλώντας στους εργαζόμενους, είπε:
«Αγαπητοί συνεργάτες-εργαζόμενοι του Δήμου. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά, με υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Σας αποκάλεσα συνεργάτες γιατί έτσι θέλω να βλέπω όλους τους εργαζόμενους του Δήμου. Πιστεύω πως μόνο ως μια ομάδα μπορεί να προχωρήσει ο Δήμος και η πόλη. Εμπιστευόμαστε το προσωπικό του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, καθώς θεωρούμε πως είναι η ψυχή του Δήμου. Θέλω να συγχαρώ όλους για το ζήλο που δείχνετε αλλά θα ζητήσουμε και το κάτι παραπάνω.
»Είναι μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και τον Πειραιά. Το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Είμαι μόλις πέντε μήνες στη θέση του Δημάρχου, εσείς είστε πολλά χρόνια εργαζόμενοι στο Δήμο, άρα γνωρίζετε καλά τα προβλήματα που έχει η πόλη μας σε κάθε τομέα. Μόνο με σκληρή δουλειά, σκληρότερη από όλους μας, πρώτα από εμένα, τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους, τους διευθυντές, τους προϊστάμενους, τους εργαζόμενους, όλοι μαζί σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης και φυσικά με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.
»Είμαστε σχεδόν μόνοι μας, δεν έχουμε δυνατότητα να έχουμε μεγάλη βοήθεια από την κεντρική εξουσία. Ξέρουμε όλοι τα προβλήματα που περνάει η χώρα τα τελευταία χρόνια και την αδυναμία της κεντρικής εξουσίας να μας ενισχύσει και σε πόρους και σε ανθρώπινο δυναμικό.
»Γνωρίζω ότι οι υπηρεσίες είναι ελλιπείς αριθμητικά σε προσωπικό και αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί παρά μόνο με σκληρότερη δουλειά από όλους μας. Αυτή είναι η μοναδική λύση, αυτή είναι η επιθυμία και η επιδίωξή μου. Πρώτος εγώ πρέπει να δώσω τον τόνο με τους άμεσους συνεργάτες μου, ώστε και εσείς να αντιληφθείτε αυτό το οποίο λέω.
»Δεν υπάρχει παράπονο ότι δεν δουλεύετε, ότι δεν έχετε όρεξη και ζήλο, απλά πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω όλοι μας. Θα είμαστε κοντά εγώ και οι συνεργάτες μου στα δίκαια αιτήματά σας, στις διεκδικήσεις σας και πιστεύω πως στο βαθμό που μπορούσαμε και στο βαθμό των δυνατοτήτων του Δήμου το πράξαμε όταν χρειάστηκε. Θα είμαστε και στο μέλλον κοντά σας στις όποιες δίκαιες διεκδικήσεις σας εκεί που ο Δήμος μπορεί και έχει τη δυνατότητα.
»Από την άλλη πρέπει όλοι μας να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχουν περιθώρια, η πόλη έχει πάρα πολλά προβλήματα αλλά δεν είναι η κατάλληλη ημέρα να αναφερθώ σε αυτά. Είναι μια γιορτή σήμερα. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους και επαναλαμβάνω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τον Πειραιά ένα βήμα πιο μπροστά. Είμαι αισιόδοξος και εγώ και οι συνεργάτες μου. Είμαστε δυνατοί, έχουμε διάθεση, επιμονή και υπομονή και είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής κα Ε. Σταματάκη, πρώην υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γ. Δαβάκης, ο γ.γ. του Δήμου Β. Ταταρόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος του Δ.Σ. Π. Κουβάτσος.
Οι αντιδήμαρχοι Χρ. Αγραπίδης, Α. Αργουδέλης, Ν. Καρβουνάς, Π. Καλογερόγιαννης, Ι. Μελάς. Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Α. Βεντούρης, Στ. Βοϊδονικόλας, Χ. Ζηλάκου. Η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Κ. Λαουλάκου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γρ. Καψοκόλης, Κυρ. Μανωλάκος. Οι επικεφαλής των δημοτικών δαρατάξεων Ε. Παντελάκη, Η. Κατσαφάδος και «Αντ. Καλογερόγιαννης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Ν. Πλατανησιώτης. Πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, κοινοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι του Δήμου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: