Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χωρίς την υποχρεωτικότητα της μάσκας για 107 ημέρες η Ελλάδα

ΥΓΕΙΑ στις 18/05/2022

Μάσκα μόνο σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αστικές συγκοινωνίες, από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου – Ακαταδίωκτο… για όσους συνεχίσουν να είναι “μασκοφόροι”!

|> Στο πλαίσιο των 4,626 κρουσμάτων, των 161 διασωληνωμένων, των 19 νεκρών και της ανευθυνότητας που μας «δέρνει», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους! Με την υποσημείωση ότι δεν θα… διώκονται όσοι συνεχίσουν να φορούν μάσκα!

Το «απελευθερωτικό» μέτρο θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022. Δηλαδή, τότε που  -λόγω της τουριστικής περιόδου- θα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα…

Μιλώντας για τις αποφάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ο υπουργός είπε ότι η μάσκα καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τότε εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.
Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Όσον αφορά τις δομές εκπαίδευσης, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η επιτροπή θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα.

 

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε ξεκάθαρο ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: