Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Αττική ελκυστικός τουριστικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο!

ΑΤΤΙΚΗ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 01/07/2021

Μήνυμα Πατούλη σε δείπνο που παρέθεσε σε πρέσβεις και επιτετραμμένους 18 πρεσβειών – Τι δήλωσε

|> Το μήνυμα ότι η Αττική είναι υγειονομικά ασφαλής και μπορεί να αποτελεί τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο εξέπεμψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια Δείπνου που παρέθεσε χθες το βράδυ παρουσία πρέσβεων και επιτετραμμένων 18 Πρεσβειών.

Ο Γ. Πατούλης, από το βήμα της εκδήλωσης, παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τον ασφαλή τουρισμό και τις αναπτυξιακές προοπτικές του, επισήμανε ότι η επιδημιολογική επιτήρηση έχει τεθεί στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για τον Τουρισμό, ενώ έκανε αναλυτική αναφορά στις δράσεις της Περιφέρειας προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Αττικής.

«Παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, εργαζόμαστε συστηματικά στην Περιφέρεια Αττικής για να διασφαλίσουμε την υγεία του πληθυσμού και των επισκεπτών, με ετοιμότητα, εγκυρότητα και αξιοπιστία και προσαρμόζουμε την επιτήρηση της πορείας της επιδημίας και των μεταλλάξεων στις διεθνείς απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους επισκέπτες της την εφετινή τουριστική, σεζόν τόνισε ο Γιώργος Πατούλης και απηύθυνε πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να εξερευνήσει την «κοσμοπολίτικη γοητεία της Αττικής» και την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει. «Η Αθήνα εκπροσωπεί έναν σύγχρονο, 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές», ανάφερε ο κ. Πατούλης στους εκπροσώπους των Πρεσβειών οι οποίοι έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση.

Η τήρηση των μέτρων

«Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες συμβάλλει με κάθε μέσο στην τήρηση των μέτρων υγιεινής και των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων σε δημόσιους χώρους, στην αγορά, τα ξενοδοχεία και τις παραλίες» σημείωσε.

Υπό το πρίσμα της υγειονομικής ασφάλειας ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στο επίκεντρο της μέριμνας από πλευρά της Περιφέρειας παραμένει η συμβολή της, ως ταξιδιωτικός προορισμός στην Ασφάλεια του Παγκόσμιου Υγειονομικού χωριού. «Η δοκιμασία που περάσαμε ανέδειξε την αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας και το άνοιγμα του τουρισμού σηματοδοτεί την επιστροφή μας στην κανονικότητα που όλοι προσδοκούμε. Για μας δεν είναι μόνον ζήτημα οικονομίας, αλλά κυρίως ζήτημα αξιών», ανάφερε ο κ. Πατούλης.

Δίνοντας λεπτομέρειες για το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνολικά της Περιφέρειας αλλά και των νησιών της, ο Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι, τα διαμάντια του Αργοσαρωνικού έχουν ήδη πλησιάσει την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη. Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας έχει αποσπάσει διεθνείς επαίνους, γεγονός το οποίο αποτελεί σημείο κλειδί για την πρόσκληση των τουριστών στην Αττική και όλη την επικράτεια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Αττική, πόλος θεματικού τουρισμού

Ο περιφερειάρχης Αττικής έκανε ειδική αναφορά στις δράσεις της Περιφέρειας στο μέτωπο του ιατρικού τουρισμού, σημειώνοντας ότι η Αττική θα εξελιχθεί σε ιδανικό προορισμό υγείας και μακροζωίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εμβληματικά έργα, όπως είναι το Φαληρικό, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καθώς και τα αναπτυξιακά έργα και οι υποδομές που αναπτύσσονται στα νησιά και που όπως τόνισε «αλλάζουν ριζικά την εικόνα της περιφέρειας Αττικής». Ο Γ. Πατούλης έκανε αναφορά και στο πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και θα ξεδιπλωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, ζωντανεύοντας τα αρχαία μνημεία μας και φέρνοντας σε κάθε γωνιά της Αττικής το θέατρο, τη μουσική, αλλά και ξεχωριστές επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης έδωσε συμβολικά δώρα στους προσκεκλημένους ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν τα βίντεο της τουριστικής προβολής της Αττικής.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο Κυριάκος Κενεβέζος πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο καθηγητής John Bennet ανώτερος διπλωμάτης και διευθυντής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, πρεσβεία Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, ο Rolandas Kačinskas πρέσβης της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, η Iveta Hricová πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Aleksandar Sunko πρέσβης της Δημοκρατίας της Κροατίας, ο Olaf Andreas Kjelsen πρέσβης της Συνομοσπονδίας της Ελβετίας, ο Michael Dorn επικεφαλής του οικονομικού τμήματος, πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η Hermine Poppeller πρέσβης της Δημοκρατίας της Αυστρίας, ο Matjaž Longar, πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, ο Maurits ter Kuile σύμβουλος και επιτετραμμένος πρεσβείας του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, ο Stein Gjendem αναπληρωτής επικεφαλής αποστολής πρεσβεία του Βασιλείου της Νορβηγίας, η Άννα Μαρία Φανουράκη αναπληρώτρια επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελληνική Δημοκρατία, João Ricardo Mendes επιτετραμμένος πρεσβείας της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, η Patrizia Falcinelli πρέσβης της Δημοκρατίας της Ιταλίας στην Ελληνική Δημοκρατία, ο Artur Lompart πρέσβης της Δημοκρατίας της Πολωνίας, ο Joseph Cuschieri, πρέσβης της Δημοκρατίας της Μάλτας, η Iseult Fitzerald Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας στην Ελληνική Δημοκρατία, ο Jung Il Lee πρέσβης της Δημοκρατίας της Ν. Κορέας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος καθώς και στελέχη της διεύθυνσης Τουρισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: