Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μαζικό “όχι” για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σε σύσκεψη στο Πέραμα

Οργανώθηκε από τον δήμαρχο παρουσία Λαφαζάνη, ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.

“Όχι” στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Νίνα Κασιμάτη, Εύη Καρακώστα, Ελένη Σταματάκη, Ραχήλ Μακρή, Γιάννη Μιχελογιαννάκη), των δημάρχων Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, Νέας Ιωνίας (και προέδρου ΠΕΔΑ) Ηρακλή Γκότση, Σαλαμίνας Ισιδώρας Νάννου, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, εκπροσώπων κομμάτων, αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστών και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, δόθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε ο δήμος Περάματος στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δήμαρχος Περάματος ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε:

«Με ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθούμε να συνεχίζεται η ίδια πολιτική και από την σημερινή κυβέρνηση, σε ότι αφορά στον ΟΛΠ, παρά τις διαφορετικές προγραμματικές δεσμεύσεις της. Επιμένουμε να λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και απαιτούμε τη λήψη μέτρων για την επαναλειτουργία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Βρισκόμαστε μπροστά στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της Χώρας με τεράστιες αρνητικές συνέπειες εκτός των άλλων και για την πόλη του Περάματος που στα όρια της έχουμε την ΝΕΖ, τους σταθμούς κοντέινερ, τον ΟΛΠ και την COSCO, το πορθμείο, τις εταιρείες πετρελαιοειδών, τα ναυπηγεία. Εκκρεμότητες για χώρους της πόλης που θεωρούνται ακόμα χερσαίοι χώροι του Λιμανιού. Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τις θέσεις της για το Λιμάνι. Σήμερα ξεκινάμε με ένταση των αγώνα από κοινού με όλους τους φορείς. Τον αγώνα για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, τόνισε ότι “η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί συμφωνία που βάζει στο ψυγείο το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα“. Ειδικά για τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ο υπουργός υπογράμμισε:

«Προσωπικά εγώ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Βουλευτές είμαστε σαφείς. Θέλουμε να αναδείξουμε τον ΟΛΠ ως Δημόσιο Αναπτυξιακό Κοινωνικό Λιμάνι. Ως ένα Λιμάνι το οποίο θα υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό, την ανάπτυξη και την προοπτική. Αυτή τη δέσμευση έχουμε. Αυτή τη δέσμευση ακολουθούμε και υπηρετούμε και γι’ αυτήν είμαστε εδώ. Ειδικά για τη ΝΕΖ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης για σύσταση Δημόσιου και Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης της». Για δε το θέμα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση σύσκεψης την ερχόμενη Κυριακή. Την αντίθεση των ΑΝΕΛ για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού κατέθεσε ο Γιώργος Αναγνωστάκος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος.

Εν τω μεταξύ, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ κάλεσαν τόσο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών ΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος όσο και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Σωτήρης Πουλικόγιαννης.
Ολοκληρώνοντας την συζήτηση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος πρότεινε στους φορείς να εξετάσουν την δυνατότητα για παμπειραϊκή κινητοποίηση στις 2 Ιουνίου που συζητείται η παρέμβαση στο ΣτΕ για το θέμα του ΟΛΠ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: