Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλη επισκεψιμότητα στην ξενάγηση στο Δημοτικό Θέατρο για τις ‘’Ημέρες Θάλασσας’’

Χατζηαλέξης: «Σκοπός μας είναι να διατηρηθούν οι ξεναγήσεις  για να ενημερώνονται οι πολίτες»

|> Με μεγάλη επισκεψιμότητα πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2024».

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από τον προϊστάμενο του Τμήματος Βιβλιοθήκης και Ιστορικών Αρχείων σκηνογράφο – θεατρολόγο δρ. Κώστα Κουρμουλάκη στο φουαγιέ, την κεντρική σκηνή, το υπερώο και τον θόλο του θεάτρου.

Ιστορικά στοιχεία, μαζί με βιωματικές αφηγήσεις και τεχνικές λεπτομέρειες για την λειτουργία του θεάτρου προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον των επισκεπτών που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην ξενάγηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ενώ ήταν Πειραιώτες και είχαν επισκεφθεί αρκετές φορές το θέατρο για να παρακολουθήσουν κάποια παράσταση, στην ξενάγηση βρέθηκαν για πρώτη φορά σε χώρους που συνήθως δεν είναι προσβάσιμοι στο κοινό. Τα σχόλια, οι ερωτήσεις, οι παρατηρήσεις και οι προσωπικές μνήμες από το παρελθόν και τη σχέση τους με το Δημοτικό Θέατρο, ζωντάνεψαν για λίγο ένα κομμάτι από την ιστορία του.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο των ‘’Ημερών Θάλασσας’’ πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο προϊστάμενος του Τμήματος Βιβλιοθήκης και Ιστορικών Αρχείων κ. Κουρμουλάκης, μάς ενημέρωσε για θέματα και στοιχεία του θεάτρου που μένουν στον χρόνο. Σκοπός μας είναι να διατηρηθούν οι ξεναγήσεις και στο μέλλον, για να γνωρίσουν και να ενημερωθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες του θεάτρου. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα και αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού για τον Πειραιά και για την Ελλάδα γενικότερα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: