Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Χείμαρρος” δρομέων πλημμύρισε τους δρόμους του Πειραιά

Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου “Posidonia Running Event” των 5 χλμ που διοργανώθηκε ια χάρη των “Ποσειδωνίων 2022”

|> Ένα ατέλειωτο «πολύχρωμο ποτάμι» από δρομείς, Έλληνες και ξένους από πολλά μέρη του κόσμου, ξεχύθηκε σήμερα στους δρόμους του Πειραιά, συμμετέχοντας στον αγώνα δρόμου 5χλμ., στην 3η διοργάνωση “Posidonia Running Event”. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) και άλλους φορείς.

Τον αγώνα δρόμου συνδιοργάνωσαν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ημέρες Θάλασσας 2022”, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά και τα “Posidonia 2022”, με αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο. Και αυτή η μεγάλη συμμετοχή αναδεικνύει τη σημασία του Πειραιά για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

Εκπρόσωποι του προγράμματος “BeSecure – FeelSecure”, που συμμετείχαν στη διοργάνωση  είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για το CURiM, μέσω του οποίου, πολίτες και επισκέπτες της πόλης μπορούν να γίνουν μέλη μιας μεγάλης κοινότητας για την ασφάλεια στην πόλη. Επίσης, κλήρωσαν τρία ηλεκτρικά πατίνια που τα κέρδισαν τρεις τυχεροί δρομείς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης: «Είναι μια ωραία εικόνα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο με τους χιλιάδες δρομείς. Πάνω από 2.000 άτομα συμμετείχαν  στο “Posidonia running event”. Ο σημερινός αγώνας δρόμου μαζί με τον  ιστιοπλοϊκό αγώνα «Posidonia cup», που διοργάνωσε ο Π.Ο.Ι.Α.Θ, είναι δύο διοργανώσεις πολύ όμορφες σε σχέση με τη ναυτιλιακή έκθεση “Ποσειδώνια”, οι οποίες έρχονται μετά από ένα γεμάτο δεκαήμερο από εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας. Ο Πειραιάς με όλα αυτά είναι στο επίκεντρο. Χαιρόμαστε πάρα πολύ για τη μεγάλη συμμετοχή. Μακάρι να έχουμε πολλά τέτοια δρομικά events στην πόλη μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος των “Ποσειδωνίων” Θεόδωρος Βώκος«Είχαμε μια πρωτοφανή συμμετοχή. Δήλωσαν ότι θα τρέξουν 1.850 άτομα. Στην εκκίνηση μαζεύτηκαν πάρα πολλοί. Αυτό δείχνει ότι έχει επανέλθει μία κανονικότητα και ότι ο Πειραιάς έχει πολλά ακόμα να μας δώσει».

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης: «Για άλλη μία φορά πραγματοποιείται  ένα πετυχημένο δρομικό event στην πόλη μας. Ο Πειραιάς ξαναπλημμύρισε με δρομείς. Είδαμε στην εκκίνηση ότι ξεκίνησαν και δεν “τελείωναν” οι αθλητές. Είναι μια πολύ πετυχημένη δράση το  “Posidonia Running Event”,  που γίνεται για άλλη μια χρονιά στην πόλη μας. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορωνοϊού. Ο αγώνας δρόμου αυτός σηματοδοτεί και την έναρξη της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης  των “Ποσειδωνίων”. Αν και δεν γίνεται  στην πόλη μας εφέτος, ωστόσο οι δράσεις που γίνονται σηματοδοτούν ότι τα “Ποσειδώνια” ανήκουν στον Πειραιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: