Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μελέτη-σοκ ‘’θέλει’’ τον Πειραιά σαν πόλη υποδοχής κρουαζιέρας!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων σήμερα στις 7:30 μμ στη λεωφ. Χατζηκυριακού 89 και Κλεισόβης

|> Σε κατεπείγουσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά, για αντίδραση σε μία μελέτη του Δήμου για την ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη, προς εξυπηρέτηση των επιβατών των, αδιαφορώντας για τους κατοίκους και γενικά για την λειτουργία της πόλης.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πειραιά, αναφέρει:

Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι αλήθεια. Η “μελέτη” ανάπλασης που προωθεί ο Δήμος μας για τον κεντρικό Πειραιά έχει τίτλο «Διαμόρφωσης Πύλης εισόδου στον Πειραιά για επισκέπτες  κρουαζιέρας-Ανάδειξη κεντρικής και πολιτιστικής διαδρομής με παρεμβάσεις στο Δημόσιο χώρο», υποδηλώνοντας ή μάλλον δηλώνοντας με φυσικότητα, ότι στην ΟΛΠ- COSCO δεν ανήκει μόνο το λιμάνι του Πειραιά αλλά και ο κεντρικός Πειραιάς!

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά ξεκινά κινητοποιήσεις και θα παρακολουθήσει το συμβούλιο στην Α’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά (Λεωφ. Χατζηκυριακού 89 και Κλεισόβης) την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ

Είναι απογοητευτικό η ανάπλαση των γειτονιών και των δρόμων που ζούμε να μην αφορά τους κατοίκους, ούτε καν στον τίτλο! Βέβαια, μιλάμε για μια μελέτη γεμάτη ασάφειες σχετικά με τις κυκλοφοριακές και άλλες ρυθμίσεις, καθώς τέτοιες “λεπτομέρειες” αφορούν τους κατοίκους και την καθημερινότητα τους, αλλά δεν ενδιαφέρουν διόλου τους εισηγητές της “μελέτης”.

Το έχουμε ξαναδεί το έργο με το “St. Paul” και τις θέσεις στάθμευσης που αφαιρέθηκαν από τους κατοίκους: ο δήμαρχος κ. Μώραλης, υποσχέθηκε δημοτικό πάρκινγκ όταν συναντηθήκαμε μαζί του, χωρίς να κρατήσει το λόγο του. Το ίδιο και χειρότερο πιθανολογούμε ότι γίνεται και τώρα.

Τα σχέδια που λαμβάνουν κατά προτεραιότητα τους τουρίστες και όχι τους κατοίκους δεν ασχολούνται μόνο με τις θέσεις στάθμευσης αλλά προωθούν την ανάπτυξη μαζικού τουρισμού, ο οποίος οπουδήποτε στον κόσμο επελαύνει, μετατρέπει σταδιακά την καθημερινότητα των κατοίκων σε κόλαση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: