Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το “κεφάλαιο” στη μάχη κατά του κορωνοϊού

ΥΓΕΙΑ στις 20/03/2020

Μετά “Παπαστράτο”, “MotorOil”, το Ίδρυμα Λάτση, η “Γιώτης”, η “Μέγα” και η COSCO

|> Ο ελληνικός κόσμος του κεφαλαίου φαίνεται πως άρχισε να βάζει το χέρι την τσέπη και εκτός από τα ιδρύματα του Ωνάση, του Νιάρχου και του Λάτση, να εμφανίζονται και άλλοι που να συμμετέχουν έμπρακτα στη μάχη της Ελλάδας για την πάταξη του καταραμένου κορωνοϊού.

Έτσι, μετά τους 100 (50+50) αναπνευστήρες που ανακοίνωσαν ότι δίνουν η “Παπαστράτος” και η ‘Motor Oil”, χθες ανακοίνωσε η εταιρεία “Γιώτης” ότι για «τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας, με αίσθημα ευθύνης προβαίνει στη δωρεά προς το υπουργείο Υγείας 20 σύγχρονων αναπνευστήρων για την επάνδρωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Ελλάδας, στηρίζοντας το δύσκολο έργο των υγειονομικών αρχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Wet Hankies και ΜΕΓΑ

Η ελληνική εταιρεία “ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής ΑΕ,” παραγωγός των αντιβακτηριδιακών μαντηλιών Wet Hankies και ΜΕΓΑ, προχωρά στη δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών, σχεδιασμένων με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ, προς το υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακές κλίνες θα παραδοθούν εντός ολίγων ημερών στο υπουργείο, προκειμένου να εξοπλίσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται: “Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Κοινωνία, η ελληνική εταιρεία “ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής ΑΕ” συμβάλλει με όλους τους τρόπους που δύναται στην αντιμετώπιση της σοβαρής απειλής της Υγείας, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας“.

ΟΛΠ-COSCO

Εξ άλλου, από την ΟΛΠ-COSCO ΑΕ ανακοινώθηκε “η σημαντική προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού” προς το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το υγειονομικό υλικό, παρέλαβε από τον πρόεδρο του οργανισμού Xu Zenggang ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μαζί με τον αρχηγό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Συγκεκριμένα, προσέφερε 10.000 ζευγάρια γάντια μιας χρήσης, 500 στολές ειδικής προστασίας και 500 τεμάχια προστατευτικών ιατρικών γυαλιών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ίδρυμα Λάτση

Εν τω μεταξύ, το Ίδρυμα Λάτση, προχώρησε χθες και σε άλλη σημαντική προσφορά με τη δωρεά εξοπλισμού στο Τμήμα Επειγόντων και τη ΜΕΘ του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων στο “Θριάσιο” το οποίο θα χρησιμοποιηθεί -εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας- για τη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με SARS-CoV-2.

Σε ανακοίνωση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση τονίζεται ότι η νέα δωρεά γίνεται στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων του Ιδρύματος στον τομέα της Υγείας με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα, προς ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την έγκαιρη αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι αυτή που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες. Μέσω της δωρεάς, το ΤΕΠ του ΓΝΕ “Θριάσιο” ενισχύεται με monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναπνευστήρα, τροχήλατους καρδιογράφους, υπερηχοτομογράφο και φορεία. Στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου, η δωρεά αφορά στον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ με έναν καινούριο σταθμό κεντρικής παρακολούθησης των 8 κλινών της ΜΕΘ καθώς και με νέα, σύγχρονα παρακλίνια monitors.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: