Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με δαπάνη της Περιφέρειας τα έργα ασφαλτόστρωσης στη Σαλαμίνα

ΑΤΤΙΚΗ στις 24/04/2023

Είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και η υπεγράφη σύμβαση του έργου – Πατούλης: «Επιλογή μας, η στήριξη των νησιών» 

|> Την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εκτεταμένων έργων ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο του Δήμου Σαλαμίνας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, σηματοδότησε η υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Σταύρου Βοϊδονικόλα και του δημάρχου Σαλαμίνας Γιώργου Παναγόπουλου.

Το έργο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και  είναι προϋπολογισμού 1.570 εκ. ευρώ. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν επίσης ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά Στρ. Παγωτέλης και ο προϊστάμενος ΤΤΥΝΔ ΠΕ Νήσων Στ. Βεϊόγλου.

Κατά την συνάντησή τους, ο κ. Πατούλης με τον κ. Παναγόπουλο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δυνατότητες προετοιμασίας για την ωρίμανση μελετών, μέσα από την συνεργασία των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμου, που αφορούν μια σειρά έργων υποδομών και αναβάθμισης αθλητικών χώρων, όπως είναι το Κλειστό Γυμναστήριο στα Αμπελάκια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου οδικού δικτύου για τους πολίτες. Η Σαλαμίνα, στην πραγματικότητα ένα προάστιο της Αθήνας, με μεγάλη δυναμικότητα σε μόνιμους κατοίκους αλλά και ισχυρός πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, αποκτά σημαντικές υποδομές με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Ως Περιφέρεια Αττικής αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη όλων των νησιών της Αττικής μας, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας των κατοίκων τους, όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης, καθώς αποτελούν ισχυρό βραχίονα στο τουριστικό κεφάλαιο της Περιφέρειας μας».

Από την πλευρά του, ο Γ. Παναγόπουλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την σταθερή στήριξή του στα βασικά αιτήματα των κατοίκων του νησιού, προκειμένου, όπως είπε, η Σαλαμίνα να ανταπεξέλθει ανταγωνιστικά και με ασφάλεια τόσο σε υποδομές όσο και στις σύγχρονες απαιτήσεις της καθημερινής ζωής των κατοίκων και των τουριστών.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής πρόσφατα χρηματοδότησε μια κρίσιμη μελέτη προϋπολογισμού περίπου 750.000 ευρώ που αφορά για πρώτη φορά, στην οριοθέτηση και την κατασκευή  αντιπλημμυρικών έργων σε κρίσιμα σημεία της Σαλαμίνας,  τα οποία χαρακτηρίζονται ως υψηλής επικινδυνότητας και περιλαμβάνονται και στους σχετικούς χάρτες πλημμύρας του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Απάντηση