Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με δράσεις και λουλούδια ο Πειραιάς τίμησε την Παγκόσμια Γιορτή της Μητέρας

Μώραλης: «Από το πρωί προσφέρουμε στις Πειραιώτισσες μητέρες λουλούδια και είμαι χαρούμενος που τις βλέπω να χαμογελούν!»

|> Τον σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο της μητέρας τίμησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, με συμβολικές δράσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, οι οποίες προσέφεραν χαμόγελα στις Πειραιώτισσες μητέρες.

Στόχος του Δήμου Πειραιά ήταν να δείξει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στο πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του ανθρώπου, το οποίο είναι συνώνυμο της προσφοράς, της αυτοθυσίας και της αγάπης στον υπέρτατο βαθμό.

Ο Δήμος Πειραιά προσέφερε από νωρίς το πρωί χιλιάδες τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες μητέρες στο Πασαλιμάνι και σε διάφορα άλλα σημεία των 5 δημοτικών κοινοτήτων, όπως στην πλατεία Κοραή, στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στο Μικρολίμανο, στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτη στην Πειραϊκή, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, στην πλατεία Γεννηματά, στην πλατεία Θεμιστοκλή και στο πάρκο Δηλαβέρη.

Το βράδυ του Σαββάτου φωτίστηκε το Άγαλμα της Μητέρας, ενώ σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στο εν λόγω άγαλμα σε εκδήλωση τιμής του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μεσσηνίων Πειραιώς και Περιχώρων και την πρόεδρό του Ευαγγέλια Αθανασίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης παρευρέθηκε στο Πασαλιμάνι μαζί με τη μητέρα του, τη σύζυγό και τα παιδιά του, όπου προσέφερε τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες μητέρες, ενώ λουλούδια προσέφεραν και οι αντιδήμαρχοι. Επίσης, στο Πασαλιμάνι, πέρα από μια «αγκαλιά» λουλούδια για τις μάνες, υπήρχε ζωντανή μουσική, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την κάρτα της επιλογής τους για τη μητέρα τους στο παιδικό εργαστήρι.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επίσης ο Δήμος Πειραιάπροσέφερε λουλούδια στις γιατρούς, στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των δύο μεγάλων νοσοκομείων ‘’Τζάνειο’’ και ‘’Μεταξά’’, ως ελάχιστη έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς τους, καθώς και στις ασθενείς.

Επιπλέον, εκ μέρους του Δήμου Πειραιά η αντιδήμαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου προσέφερε λουλούδια στις εργαζόμενες και στις φιλοξενούμενες στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά.

Τις συμβολικές δράσεις διοργάνωσε η διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά πλαισίωσε μουσικά τις εκδηλώσεις.

Στις δράσεις παρευρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής της Α’ Πειραιά Γιάννης Μελάς, οι αντιδήμαρχοι Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αθηνά ΓλύκαΧαρβαλάκου, Αντωνία Καρακατσάνη, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Αράπης, Παναγιώτης Ρέππας, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γερασιμούλα-Αλεξάνδρα Τουμαζάτου και Γιώργος Βίτσας, ο πρόεδρος της Β’ δημοτικής κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων κ.ά.

Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, είπε:

«Σήμερα είναι μια αφορμή να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μας, στη σύζυγό μας, που έφερε στον κόσμο τα παιδιά μας και σε όλες τις γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά με υπομονή και θυσίες, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Γιορτάζουμε τη μητρότητα, τη δημιουργία, την τρυφερότητα, το ενδιαφέρον, την ανιδιοτελή αγάπη. Στον Πειραιά τιμούμε την Γιορτή της Μητέρας  σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στο ομώνυμο Άγαλμα της Μητέρας, στο Πασαλιμάνι αλλά και σε διάφορα σημεία των 5 δημοτικών κοινοτήτων της πόλης μας. Από το πρωί προσφέρουμε στις Πειραιώτισσες μητέρες λουλούδια και είμαι χαρούμενος που τις βλέπω να χαμογελούν! Αυτό είναι το νόημα της ημέρας, να έχουμε μια μεγάλη καρδιά να τις αγαπάμε όπως μας αγαπούν κι εκείνες! Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: