Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά

Στην παρέλαση συμμετείχαν σχολεία, σύλλογοι, αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛΣ

|>Πλήθος κόσμου, συμμετείχε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά, όπου και ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

O δήμαρχος Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε το πρωί στη δοξολογία του Μητροπολιτικού ΙΝ Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Ακτή Τζελέπη. Ακολούθως παρακολούθησε την παρέλαση στην οποία συμμετείχαν σχολεία, τοπικοί σύλλογοι, καθώς και αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και την Περιφέρεια η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Για την επέτειο της Εθνικής Επετείου του ‘21, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Πειραιά, με την Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων στη πλατεία Καραϊσκάκη και με την παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Επιπλέον χθες τιμήσαμε τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων στη θάλασσα τοποθετώντας μια μεγάλη ελληνική σημαία στον Όρμο της Αφροδίτης, ενώ ο εμβληματικός Πύργος του Πειραιά ‘’ντύθηκε’’ στα χρώματα της Γαλανόλευκης για την Εθνική μας Επέτειο. Τιμάμε στον Πειραιά τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την υπέρτατη αξία που είναι η ελευθερία και χαίρομαι ιδιαίτερα που η παρέλαση είχε ρεκόρ συμμετοχών και προσέλευσης κόσμου σε μια ηλιόλουστη ημέρα.

Το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου είναι ότι οι Έλληνες τα καταφέρνουμε πάντα με ενότητα και ομοψυχία, αρκεί να μην θυμόμαστε και να μην επικαλούμαστε αυτές τις έννοιες μόνο την 25η Μαρτίου ή την 28η Οκτωβρίου, αλλά να τις πιστεύουμε και να αποτελούν οδηγό μας 365 ημέρες τον χρόνο. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: