Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καθαρισμός στα ρέματα της Αττικής, για τις πλημμύρες

Αττική στις 21/08/2020

Με εντολή Πατούλη τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας δρουν με εντατικούς ρυθμούς

|> Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες καθαρισμού σε  όλα τα ρέματα της Αττικής, με έμφαση αυτά που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους και αυτοψίες σε επικίνδυνα ρέματα σε όλη την Αττική, για τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποκατάστασή τους.

Συγκεκριμένα τα τεχνικά κλιμάκια στον Βόρειο Τομέα:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας
  • Ολοκλήρωσαν τον  καθαρισμό και την απομάκρυνση 2 πεσμένων μεγάλων δέντρων του ρέματος Χαλανδρίου από την οδό Θήρας έως την οδό Σικίνου του Δήμου Πεντέλης  και στην Αθανασίου Διάκου.
  • Ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό και την απομάκρυνση 4 πεσμένων μεγάλων δέντρων του ρέματος Χαλανδρίου από την οδό Αριστείδου έως την οδό Ασκληπιού του Δήμου Πεντέλης.
  • Όπως διαπίστωσαν στο τεχνικό του αμαξοστασίου του Δήμου Αμαρουσίου, δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.
  • Στο γεφυράκι επί της οδού Τσικλητήρα δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος. Υπάρχουν μερικά γυρτά καλάμια απέναντι από το γεφυράκι για τα οποία δρομολογήθηκε η κοπή και η άμεση απομάκρυνση τους.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον Κεντρικό Τομέα:

Στο ρέμα Προφήτη Δανιήλ και συγκεκριμένα  επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου στον Δήμο Αθηναίων διαπιστώθηκε ότι:

  • Η κοίτη του ρέματος είναι καθαρή από μπάζα, φερτά υλικά ή σκουπίδια. Απομακρύνονται ήδη φερτά υλικά, σκουπίδια, μπάζα κτλ. στο φρύδι των πρανών του ρέματος.

Στον Κεντρικό και κατ’επέκταση στον Νότιο Τομέα:

  • Στις εκβολές του ρέματος Πικροδάφνης του Δήμου Π. Φαλήρου δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.
  • Στη συμβολή των οδών Αρματωλών και Δαιδάλου του ρέματος Πικροδάφνης του Δήμου Π. Φαλήρου δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.

Στον Δυτικό Τομέα:

  • Στα τεχνικά επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αχαΐας, Ναυσικάς, Μυκάλης, Πετμεζά και Ναπολέοντος Ζέρβα του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού  δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.
  • Στο ρέμα επί της οδού Κωστή Παλαμά υπάρχουν πολύ λίγα σκουπίδια που δεν εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.
  • Καθαρίστηκαν πλήρως οι αγωγοί Καματερού

Οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης πιθανών προβλημάτων συνεχίζονται.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Παράλληλα με τη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη προστασία των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού, παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας. Η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στην Αττική παραμένει απόλυτη προτεραιότητά μας και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού, ακόμα και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας για το αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν καθημερινά».

Απάντηση