Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με επιπλέον στάσεις η λεωφορειακή γραμμή Χ80 για χάρη της κρουαζιέρας

Επανασχεδιασμός και νέες στάσεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Πειραιά ιδρύθηκαν για τη λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα Express», σε συνέχεια επαφών του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ. Έτσι, πλέον οι 10 από τις 16 στάσεις της γραμμής Χ80 είναι στον Πειραιά.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για την προσέλκυση τουριστών και την παραμονή των επισκεπτών της κρουαζιέρας στην πόλη. Το νέο δρομολόγιο έχει πλέον ως κύρια κατεύθυνση το παραλιακό μέτωπο της πόλης και το εμπορικό κέντρο. Οι νέες στάσεις επιλέχθηκαν με γνώμονα την ανάδειξη τουριστικά ελκυστικών σημείων του Πειραιά

Ταυτόχρονα η γραμμή Χ80 συνδέεται με τη λεωφορειακή γραμμή 904, που έχει ως προορισμό την Πειραϊκή χερσόνησο και κατάληξη την πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι στάσεις που αφορούν τον Πειραιά είναι :

Προς Αθήνα

1.ΑΦΕΤΗΡΙΑ/ TERMINAL Χ80 (ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΤΑΣΗ)

2.ΟΛΠ/ OLP to Athens (ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΤΑΣΗ)

3.ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ/ PIRAEUS ARCHAEOLOGICALMUSEUM to Athens (ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΑΣΗΣ)

4.ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ/ PIRAEUS COAST ZEA (ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ)

  1. ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ/ PIRAEUS KASTELA-MIKROLIMANO (ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ)

Προς Πειραιά

  1. ΣΤΑΔΙΟ Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ (ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ)
  2. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ/ PIRAEUS MUNICIPAL THEATRE toterminal (ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΑΣΗΣ)
  3. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ/PIRAEUS ARCHAEOLOGICAL MUSEUM to terminal (ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ)
  4. ΟΛΠ/ OLP to terminal (ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΤΑΣΗ)
  5. ΑΦΕΤΗΡΙΑ/ TERMINAL Χ80 (ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΤΑΣΗ)

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 θα λειτουργήσει από αύριο Πέμπτη 30/4

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων Αλέξανδρος Αργουδέλης (φωτό) δήλωσε: «Έχοντας ως κύριο στόχο μας να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες της κρουαζιέρας στον Πειραιά, προχωρήσαμε σε ενέργειες σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, για τη δημιουργία νέων στάσεων σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Ο Πειραιάς έχει υπέροχες τοποθεσίες και σπουδαία αξιοθέατα και δίνουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να απολαμβάνουν τις μοναδικές ομορφιές της πόλης μας. Εξάλλου για εμάς ο Πειραιάς δεν είναι αφετηρία αλλά προορισμός».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: