Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με καθαρά ρέματα Αίγινα, Αγκίστρι, Ύδρα, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Κύθηρα, Πόρος

Είναι απαλλαγμένα από φερτά και βλάστηση στο μεγαλύτερο τμήμα τους και κρίνεται ότι διατηρείται η παροχετευτική ικανότητά τους

|> Με σταθερούς ρυθμούς εκτελούνται συνεχώς καθαρισμοί ρεμάτων της ΠΕ Νήσων από την Περιφέρεια Αττικής με τον προϋπολογισμό των σχετικών εργολαβιών να φτάνει τα 3.000.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί και αυτοψίες σε όσα ρέματα χρήζουν καθαρισμού και κρίνονται  με κατά βαθμό άμεσης επικινδυνότητας.

Με γνώμονα τα παραπάνω τα ρέματα των νήσων Αίγινας, Αγκιστρίου, Ύδρας, Σαλαμίνας, Σπετσών, Κυθήρων, Πόρου και της περιοχής της Τροιζηνίας-Μεθάνων βρίσκονται σε καλή κατάσταση, απαλλαγμένα από φερτά και βλάστηση στο μεγαλύτερο τμήμα τους και κρίνεται ότι διατηρείται η παροχετευτική ικανότητά τους.

Σε ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Στα

ύρου Βοϊδονικόλα τονίζεται πως «είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας προκειμένου τα ρέματα να παραμείνουν καθαρά και γι’ αυτό το λόγο παρακαλούνται οι εν λόγω Δήμοι όπως καθαρίζουν τις παραρεμάτιες περιοχές και οι πολίτες να μην απορρίπτουν ογκώδη αντικείμενα, υλικά κλαδέματος και μπάζα».

Τέλος, συστήνεται «να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα και κυρίως κατά την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Απάντηση