Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η 4η Σκυταλοδρομία Αγάπης ‘’Βασ. Τοκάκης’’

Με σύνθημα «Κολυμπάμε για τη ζωή! Κανένας μόνος του απέναντι στον καρκίνο!» και τη συνεργασία ΟΠΑΝ και «ΑγκαλιάΖΩ»

|> Μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης από δημότες του Πειραιά και αθλητές δημιουργήθηκε στην 4η σκυταλοδρομία κολύμβησης «Βασίλης Τοκάκης», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, από τον Δήμο Πειραιά, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», στο κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος», στα Βοτσαλάκια.

Η σκυταλοδρομία – θεσμός είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συμβούλου επικοινωνίας του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος έφυγε στα 44 χρόνια του, χτυπημένος από τον καρκίνο και ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε και έκανε πράξη αυτή τη σκυταλοδρομία αγάπης, για τον συνάνθρωπο.

Πρεσβευτής της σκυταλοδρομίας αγάπης ήταν ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών Θοδωρής Βλάχος.

Στη σκυταλοδρομία αγάπης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον γιο του Πέτρο και την κόρη του Γιολάντα, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης, ο σύμβουλος δημάρχου σε θέματα αθλητισμού Νίκος Γέμελος, αθλητές από τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό, το κολυμβητικό τμήμα και το τμήμα σύγχρονης κολύμβησης του Άρη Νικαίας κ.ά. Συνολικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 350.

Στη σκυταλοδρομία κολύμβησης παρευρέθηκαν οι γονείς του Βασίλη Τοκάκη, Γιάννης και Δήμητρα Τοκάκη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν με όποιο ποσό επιθυμούσαν, στο έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ. Η σκυταλοδρομία κολύμβησης εντάσσεται στις «Ημέρες Θάλασσας 2023».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Χθες στον Πειραιά κολυμπήσαμε για καλό σκοπό. Η σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης» που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό μας κολυμβητήριο είχε σκοπό να βοηθήσουμε τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», έναν πειραιώτικο, δραστήριο σύλλογο, ο οποίος στηρίζει τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο, αλλά και τις οικογένειές τους. Η ξεχωριστή αυτή σκυταλοδρομία κολύμβησης, ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με πρωτοβουλία του συμβούλου μου Βασίλη Τοκάκη, που έφυγε πρόωρα στα 44 του χρόνια και χαίρομαι για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την αθλητική δράση που έχει κοινωνικό σκοπό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρεσβευτή της εφετινής διοργάνωσης, τον προπονητή της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρή Βλάχο που βρέθηκε στο κολυμβητήριό μας και κολύμπησε, όπως και όλους τους πολίτες και τις ομάδες που συμμετείχαν, καθώς και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη διοργάνωση».

Ο πατέρας του Βασίλη Τοκάκη, Γιάννης Τοκάκης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που το όνομα του Βασίλη θα μείνει πλέον σαν θεσμός στον Πειραιά, σε μια πόλη στην οποία γεννήθηκα εγώ, γεννήθηκε ο παππούς του, ο Βασίλης Τοκάκης και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που υπάρχει αυτή η εκδήλωση.

Ο Βασίλης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, συνεργάστηκε με τον δήμαρχο Πειραιά και ήταν φίλαθλος του Ολυμπιακού, αγαπούσε πολύ τον Πειραιά. Ευχαριστώ όλους που κρατάτε την μνήμη του γιου μου ζωντανή».

Στη σκυταλοδρομία αγάπης παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ρέππας και Κυριακή Μπουρδάκου, ο πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γιάννης Χατζηαλέξης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: