Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με… ‘’Πνοή Αγάπης’’ το μήνυμα ανθρωπιάς για το 2023

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 31/12/2022

Επειδή ο Εθελοντισμός δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ‘’δωρεάν εργασία’’ ή ‘’επικερδής απασχόληση’’…

Παντελής Ξανθίδης |> Μία ακόμη χρονιά εκπνέει σήμερα και η νέα που έρχεται το πρώτο που θα αναζητήσει είναι τα εφαλτήρια ανθρωπιάς. Γεγονότα που μας πήγαν ένα βήμα μπροστά, δράσεις που απάλυναν προβλήματα σε συνανθρώπους μας και εθελοντικές προσφορές που έδωσαν ελπίδες ότι κάτι έχει μείνει ακόμη και μάλιστα πως αξίζει να προσπαθούμε!

Μία πηγή από αυτές τις ‘’απόπειρες’’ είναι και ο ξενώνας καρκινοπαθών ‘’Πνοή Αγάπης’’ – το στάδιο δράσεων του συλλόγου Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους (Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, τηλ: 210.6425958).

Με δύο δράσεις έκαναν το προϋπάντημα του 2023 οι εθελοντές της ‘’Πνοής Αγάπης’’.

  • Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η εθελοντική Ομάδα Κατασκευαστικής του συλλόγου, δημιούργησαν υπέροχες χειροποίητες ευχετήριες κάρτες για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους. Πάνω από 500 κάρτες εστάλησαν σε κάθε σημείο της χώρας όπου κατοικούν άνθρωποι που κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί στον Ξενώνα. Και μάλιστα αυτή τη χρονιά, μοιράστηκαν ευχετήριες κάρτες και στους νοσηλευόμενους στο αντικαρκινικό νοσοκομείο ‘’Άγιος Σάββας’’, με την ευχή του χρόνου να είναι όλοι στα σπίτια τους!
  • Στις 22 Δεκεμβρίου οργανώθηκε μια μικρή Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αυλή του Ξενώνα. Ασθενείς και φροντιστές έστρωσαν το γιορτινό τραπέζι και ο καθένας συνέβαλε με τον τρόπο του σ’ αυτή τη γιορτή, η οποία εξελίχθηκε σε γλέντι! Σε αυτό συνέτειναν εθελοντικά η Στέλλα Καρύδα με τον Στέλιο Καρύδα στην κιθάρα και τον Δημήτρη Ρέππα στο μπουζούκι.

«Και εις αλλά με υγεία και σας ευχόμαστε του χρόνου, όλοι να είστε στον τόπο σας με τους αγαπημένους σας!», ήταν η ευχή τής Λιάνας Θεολόγου – προέδρου του δ.σ. της ‘’Πνοής Αγάπης’’. Μια ευχή που για κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι πράγματι μια… πνοή αγάπης!

Διανύομε το τελευταίο 24ωρο του 2022 και όσο κυλούν οι ώρες και τα λεπτά οι ελπίδες όλων για ένα καλύτερο αύριο ενισχύονται όταν βλέπουν ότι υπάρχει ουσιαστικός εθελοντισμός! Κι αυτό για να ξεκαθαρίσει μία κατάσταση σχετικά με τον Εθελοντισμό και την… ερμηνεία του. Δηλαδή ερμηνεύεται ως ‘’δωρεάν εργασία’’ ή ‘’επικερδής απασχόληση’’. Δυό ερμηνείες απαράδεκτες, που δεν πρέπει να τις ‘’ακούσει’’ η νέα χρονιά!

Δυστυχώς, το 2022 εκπνέει με το βάρος αρνητικών γεγονότων σχετικά με τον εθελοντισμό. Ας μην ‘’κληρονομηθούν’’ στο 2023.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: