Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Καλάθι αλληλεγγύης’’ στις Λαϊκές Αγορές για ευπαθείς ομάδες

ΑΤΤΙΚΗ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 12/11/2022

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και τη συνεργασία του ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’, των παραγωγών και των πωλητών

|> Θερμή είναι η ανταπόκριση από καταναλωτές, πωλητές και παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς Καλλιθέας στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’, για τη δράση που αφορά την προσφορά προϊόντων από τους πάγκους της Λαϊκής Αγοράς προς κοινωφελή ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε χθες τη Λαϊκή Αγορά της Καλλιθέας και  συνομίλησε με πωλητές, παραγωγούς και καταναλωτές για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία της πρωτοβουλίας. Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καλλιθέας και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Κάρναβος. Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Δ. Νάνου, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Ε. Μπαρμπάκος, ο διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδης και ο πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Δ. Μουλιάτος.

Η δράση, που άρχισε στις 18 Οκτωβρίου και θα έχει διάρκεια 6 μήνες, εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε  μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’, της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων  Λαϊκών Αγορών και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.

Σε κάθε Λαϊκή Αγορά που συμμετέχει στην πρωτοβουλία, καθιερώνεται σημείο προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο,, όπου καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι θα προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι δράσεις υλοποιούνται υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και με τη στενή συνεργασία του Ι. Σπανολιού , διαχειριστή του ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’, του Δ. Μουλιάτου, προέδρου της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, του  εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου σε θέματα Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών, Σ. Μελά, του προϊσταμένου της δ/νσης Λαϊκών αγορών  Χ. Πασβαντίδη, των σωματείων και ομοσπονδιών παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.

Σε δηλώσεις που προέβη με το πέρας της επίσκεψής του, ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε στη Λαϊκή Αγορά της Καλλιθέας στο πλαίσιο της δράσης που αναλάβαμε ως Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’, τους παραγωγούς και πωλητές Λαϊκών Αγορών, με στόχο να προσφέρουμε το «καλάθι της αλληλεγγύης» σε κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες.   

Με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, προχωρούμε σε ακόμα μια δράση προσφοράς, η οποία βρίσκει θερμή ανταπόκριση και αυτό μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες πράξεις, προσβλέπει στη δημιουργία πρότυπων Λαϊκών Αγορών στην Αττική, με αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, με κοινωνικό πρόσωπο και περιβαλλοντική ευαισθησία. Η όλη δράση έχει στόχο να ενισχύσουμε ιδρύματα τα οποία στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Μέσω της συνδρομής των ανθρώπων των λαϊκών αγορών και των καταναλωτών  παρέχονται τα προϊόντα σε όσους έχουν ανάγκη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’ στο πρόσωπο του  Γιάννη Σπανολιού, τους προέδρους των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτο και Π. Μόσχο, τον διευθυντή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Λαϊκών Αγορών Σ. Μελά, τους καταναλωτές και τους ανθρώπους των λαϊκών για την υπέροχη και ουσιαστική πρωτοβουλία και  για την συμβολή τους σε μια δράση που έχει σημαντικό κοινωνικό πρόσημο για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Παραμένουμε δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας. Κανένας μόνος του».

O δήμαρχος Καλλιθέας και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Κάρναβος, δήλωσε:

«Να συγχαρούμε θερμά την Περιφέρεια Αττικής, το ‘’Όλοι μαζί μπορούμε’’ και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών για τη σημερινή πρωτοβουλία να μαζέψουν τρόφιμα για ευπαθείς ομάδες αλλά και για ευαγή ιδρύματα. Τέτοιες πρωτοβουλίες εθελοντισμού η τοπική αυτοδιοίκηση τις στηρίζει, η κοινωνία της Καλλιθέας τις στηρίζει και πιστεύουμε ότι θα βρουν πραγματικά το στόχο τους».

Πρόγραμμα Λαϊκών Αγορών

Στο πλαίσιο της δράσης, υπενθυμίζεται το πρόγραμμα με τις Λαϊκές Αγορές και τους φορείς, όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά:

  • Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή της Πηγάδας (οδός Θεοτόκη) για το Γηροκομείο Πειραιά.
  • Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή του Γαλατσίου, (οδός Καραϊσκάκη)  για το Γηροκομείο Αθηνών.
  • Κάθε Τετάρτη στη Λαϊκή του Αγίου Παύλου (οδός Ψαρών) για την Κιβωτό του Κόσμου.
  • Κάθε Τετάρτη στη Λαϊκή της Πλατεία Αμερικής, (οδός Φυλής) για το Άσυλο Ανιάτων.
  • Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή της Βάρης, στην Ανατολική Πλευρά της Παραλίας για τα Παιδικά Χωριά SOS.
  • Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή των Βριλησσίων (οδός Αναλήψεως) για το Ίδρυμα Χατζηκώνστα.
  • Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή της Καλλιθέας (οδός Αριστείδου) για τον Ιερός Ναό Αγίας Φωτεινής Ιλισσού.
  • Κάθε Σάββατο στη Λαϊκή της Καλλίπολης (οδός Χατζηκυριάκου Μαρίας) για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: