Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με συμμετοχή 2.500 δρομέων το σημερινό ‘’Posidonia Running Event’’ στον Πειραιά

Η διαδρομή: Δημοτικό Θέατρο, Ηρ.Πολυτεχνείου, Σαχτούρη, Μαρίνα Ζέας, επιστροφή (5χλμ)

|> Με τη συμμετοχή 2.500 δρομέων από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, η 4η διοργάνωση του Posidonia Running Event, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ‘’Posidonia 2024: The International Shipping Exhibition’’.

Ο αγώνας δρόμου 5χλμ ξεκίνησε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και μέσω των δρόμων Ηρώων Πολυτεχνείου και Σαχτούρη, διέσχισε τη Μαρίνα Ζέας, για να καταλήξει και πάλι στο σημείο εκκίνησης.

Το καθιερωμένο αθλητικό δρώμενο που συνδιοργάνωσαν, στο πλαίσιο των ‘’Ημερών Θάλασσας 2024’’, ο Δήμος Πειραιά και τα ‘’Ποσειδώνια 2024’’, αναδεικνύει τη σημασία του Πειραιά για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

Από τον αγώνα δρόμου, δεν έλειψε η παρουσία του ‘’καρχαρία Ζαχαρία’’ της χαριτωμένης μασκότ.

Στο Posidonia Running Event, το ‘’παρών’’ έδωσαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε. Θεόδωρος Βώκος, ενώ η εκκίνηση δόθηκε από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Αθλητισμού Νίκο Γέμελο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται στον Πειραιά το «Posidonia Running Event» με εκκίνηση και τερματισμό μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο με χιλιάδες δρομείς και χαιρόμαστε πολύ γι΄ αυτό. Ο σημερινός αγώνας δρόμου μαζί με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα «Posidonia cup», που διοργάνωσε ο Π.Ο.Ι.Α.Θ, είναι δύο διοργανώσεις που μάς συνδέουν στενά με τη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια». Ο Πειραιάς είναι συνυφασμένος με τα «Ποσειδώνια». Ανεξάρτητα ότι από το 2004 γίνονται πολύ μακριά από τον Πειραιά, η καρδιά μας «χτυπά» στα «Ποσειδώνια» αυτήν την εβδομάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διευθύνοντα σύμβουλο των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε. Θεόδωρο Βώκο, για τη διοργάνωση. Πολλά μπράβο στους νικητές, ακόμη περισσότερα στους συμμετέχοντες, γιατί η συμμετοχή έχει σημασία».

  • Ο διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε. Θεόδωρος Βώκος:

«Το ‘’Posidonia running event’’ έχει γίνει ήδη θεσμός και από την πρώτη στιγμή το «αγκάλιασε» ο Δήμος Πειραιά και τον ευχαριστούμε πολύ. Εφέτος, οι συμμετοχές αυξήθηκαν κατά 50% και φθάσαμε τους 2.500 δρομείς».

  • Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος:

«Για άλλη μία φορά πραγματοποιείται ένα πετυχημένο δρομικό event στην πόλη μας. Εφέτος, φθάσαμε τις 2.500 συμμετοχές. Χαιρόμαστε που το δρομικό κίνημα «ανεβαίνει» και εμείς ως δήμος θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα του».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: