Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέος χώρος άθλησης – αναψυχής, το πάρκο Αργυροκάστρου

Με σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ, petanque, οκτώ υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τραπέζι πινγκ-πονγκ, τραπεζοκαθίσματα με σκίαση…

|> Ένας ανοιχτός χώρος αναψυχής, άθλησης και πρασίνου δημιουργείται στο πάρκο Αργυροκάστρου από τον Δήμο Πειραιά. Με σύνθημα: ‘’Πρόσβαση για Όλους’’, στον νέο αυτόν υπαίθριο χώρο στην Δ’ Δημοτική Κοινότητα, θα μπορούν να αθλούνται και τα άτομα με αναπηρία, καθώς έχουν προβλεφθεί οι ανάλογες υποδομές σε γήπεδα και όργανα γυμναστικής.

Το νέο πάρκο, το οποίο ανακαινίζεται πλήρως με τις εργασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, θα διαθέτει ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο petanque, 8 υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong), τραπεζοκαθίσματα με σκίαση και νέο αστικό εξοπλισμό αναψυχής.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση και η μετατροπή ενός πάρκου σε χώρο άθλησης αναψυχής και πρασίνου, για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πάρκο βρίσκεται μεταξύ Καμινίων και Παλαιάς Κοκκινιάς στα όρια με την Νίκαια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πάρκο Αργυροκάστρου, το οποίο βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πειραιά διαμορφώνεται σε έναν πολυχώρο αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου. Πλέον, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν όμορφο και περιποιημένο κοινόχρηστο χώρο, στον οποίο μεριμνήσαμε, ώστε να μπορούν να αθλούνται και άτομα με αναπηρία. Ανταποκρινόμενοι σε ένα διαχρονικό αίτημα για την αξιοποίησή του, δημιουργούμε σε μια γειτονιά που πραγματικά το έχει ανάγκη, ένα πάρκο ανοιχτό σε όλους και φιλόξενο για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Επιπλέον, ο Δήμος Πειραιά αποκτά το 1ο γήπεδο petanque, κάτι το οποίο επιθυμούσαν οι σύλλογοι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα, καθώς και σύλλογοι ΑμεΑ. Αξιοποιούμε έναν ακόμη πολύτιμο ελεύθερο χώρο για τους κατοίκους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας και συνεχίζουμε με έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Επιθυμία μας είναι όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ίσες ευκαιρίες για άθληση χωρίς κοινωνικές ανισότητες».

  • Δημήτρης Αράπης, αντιδήμαρχος Δόμησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ

«Ως διεύθυνση Αρχιτεκτονικού προχωράμε στην αξιοποίηση ενός χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου μας δημιουργώντας νέες εγκαταστάσεις για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα άτομα με αναπηρία. Αναβαθμίζουμε το γήπεδο μπάσκετ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται και από ΑΜΕΑ, δημιουργούμε ένα γήπεδο petanque, κάτι πρωτοποριακό για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και τοποθετούμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης και επιπλέον τραπεζοκαθίσματα με σκίαση. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ανάπλαση του χώρου αυτού θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή. Ως Δήμος συνεχίζουμε την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων μας με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικά εκείνων που αντιμετωπίζουν κάποιες παραπάνω δυσκολίες».

  • Δημήτρης Καρύδης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης

«Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η μετατροπή του πάρκου Αργυροκάστρου σε ένα φιλόξενο πάρκο αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου. Με σύνθημα ‘’Πρόσβαση για Όλους’’ συμπολίτες μας, αλλά ειδικότερα συνάνθρωποί μας ΑΜΕΑ με νοητική στέρηση θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται, να ψυχαγωγούνται και να εκπαιδεύονται, αξιοποιώντας το γήπεδο petanque, το νέο γήπεδο Μπάσκετ και τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής μαζί με τις οικογένειές τους. Το νέο πάρκο Αργυροκάστρου αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα που γίνεται πράξη από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. Με ευαισθησία και αλληλεγγύη οι γειτονιές του Πειραιά αλλάζουν με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: