Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Νικαίας

Με χρηματοδότηση 4,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής – Στην τελική ευθεία είναι οι διαδικασίες – Προς υπογραφή η σύμβαση

|> H βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Νίκαιας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τον διοικητή του Νοσοκομείου Τάσο Μυτόγλου.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση των Παθολογικών Κλινικών του 1ου ορόφου του Κεντρικού Κτηρίου.

Σύμφωνα με σχεδιασμό που έχει γίνει το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί  προγραμματική σύμβαση μεταξύ  Νοσοκομείου Νίκαιας (κύριος του έργου) Περιφέρειας Αττικής (φορέας χρηματοδότησης)  και ΚΤΥΠ Α.Ε.  (φορέας υλοποίησης).

Η οριστική μελέτη του έργου έχει προϋπολογισμό 4.906.000 ευρώ. Όπως επισημάνθηκε, τόσο από την αντιπεριφερειάρχη, όσο και από τον διοικητή του Νοσοκομείου, η υλοποίηση του έργου, «αποτελεί τη μόνη λύση για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας σε θαλάμους οκτώ και δέκα κρεβατιών».

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο το οποίο θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Ειδικότερα υπογράμμισε:

«Τόσο με την Ιδιότητα του Περιφερειάρχη, όσο και με εκείνη του Ιατρού γνωρίζω διαχρονικά τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όσο και στα υπόλοιπά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να είναι παρούσα, διαθέτοντας σημαντικό κονδύλια από ίδιους πόρους και μέσω ΕΣΠΑ, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση των υποδομών που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη μέρους των αναγκών που υπάρχουν. Θωρακίζουμε το εθνικό σύστημα υγείας, παρέχοντας στους πολίτες υψηλής ποιότητας δημόσιες υποδομές».  

Απάντηση