Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έργα αναβάθμισης σε “Μεταξά”, Τζάνειο και Νίκαιας

Υγεια στις 30/10/2018

Με 2,48 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια ανακατασκευάζεται το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο του Πειραιά

|> Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά” και των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.) και με τη συνεργασία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά “Μεταξά”, προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το Νοσοκομείο “Μεταξά” αποτελείται από συγκρότημα κτηρίων, οι πτέρυγες του οποίου έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1962 και 1980. Στο νοσοκομείο εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής νερού, αποχέτευσης ενώ είναι αναγκαία και η ολική ανακατασκευή 150 WC. Η ανακατασκευή τους θα γίνει τμηματικά για να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και η μελέτη εκπονήθηκε, τον Ιούλιο 2018, από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ).

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, εισηγούμενος το θέμα, αναφέρθηκε στις θεσμικές δυσκολίες και στις καθυστερήσεις που συνάντησε η προσπάθεια της Περιφέρειας να παρέμβει και να ανακαινίσει τις κτιριακές υποδομές των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά.

Η παλαιότητα των εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη συστηματικής συντήρησης στα νοσοκομεία του Πειραιά, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οδήγησε την Περιφέρεια Αττικής στην αναζήτηση τρόπων για να παρέμβει και να συμβάλλει στη διατήρηση καλύτερων συνθηκών για τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό, ενισχύοντας την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εκτός από το “Μεταξά”, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων της Καρδιολογικής κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώνεται και η μελέτη ανακατασκευής των τριών παθολογικών κλινικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Παράλληλα, βρίσκεται σε φάση κατακύρωσης η προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά.

Απάντηση