Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με 26 θέματα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει τη Δευτέρα

Συνολικά 26 θέματα έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, που θα γίνει τη Δευτέρα 9/3 (17:00΄). Συγκεκριμένα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, είναι τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: «Αντικατάσταση της Δημ. Συμβούλου κας Αντωνάκου Σταυρούλας μετά την  παραίτησής της λόγω της ανακήρυξής της ως βουλευτού, από: α) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Πειραιά και Δυτικής Αττικής (για την ίδρυση κοινού Νεκροταφείου) και β) Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.)».

ΘΕΜΑ 2ο: «Έγκριση τελικής πρότασης διαμόρφωσης της οδού Β. Γεωργίου στα πλαίσια των εργασιών για τη διέλευση του Τραμ».

ΘΕΜΑ 3ο: «Ανάκληση της με αρ. 394/16-4-14 προηγούμενης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στην παραχώρηση χώρου για την ανέγερση-εγκατάσταση του υποσταθμού έλξης του ΤΡΑΜ σε τμήμα του πεζοδρόμου της οδού Ιπποκράτους και έγκριση παραχώρησης νέας θέσης στην πλατεία Ωρολογίου, στη συμβολή των οδών Β. Γεωργίου & Ακτής Μιαούλη για μετατόπιση του εν λόγω υποσταθμού».

ΘΕΜΑ 4ο: «Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου: Γενικές επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία του Δήμου Πειραιά για το έτος 2014».

ΘΕΜΑ 5ο: «Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου: Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης λυμάτων στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα ΑΑΕ 8/2011».

ΘΕΜΑ 6ο: «Έγκριση του 2ου Σ.Π. της εργασίας: Επισκευή-συντήρηση ανελκυστήρων ιδιόκτητων  ενοικιαζόμενων Δημ. κτιρίων, πιστοποίηση ιδιόκτητων ανελκυστήρων και παράταση περαίωσης των εργασιών κατά 3 μήνες».

ΘΕΜΑ7ο: «Λήψη απόφασης για την εκ νέου επιβολή της αρθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης του χώρου, επί των οδών Ηρακλείου & Πετμεζά μεταξύ των Ο.Τ. 73 & 108-111 του τομέα 27 στην Καστέλα, εφόσον ελεγχθεί από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης & Γ.Σ.Π. η δυνατότητα σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις: α) η κήρυξη του κοινόχρηστου χώρου να αφορά πλατεία-χώρο πρασίνου & β) η δυνατότητα ανεύρεσης χρημάτων από το Πράσινο Ταμείο».

ΘΕΜΑ 8ο: «Ανέγερση μνημείο για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

ΘΕΜΑ 9ο: «Προμήθεια βασικών ειδών διατροφής τα οποία θα διανεμηθούν, μέσω διατακτικών, σε οικονομικά αδυνάτους δημότες και κατοίκους μας, εν όψει της εορτής του Πάσχα, μέχρι του ποσού των 59.833,50 € (συμπ/νου Φ.Π.Α.)».

ΘΕΜΑ 10ο: «Λήψη απόφασης για: α) τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε πολίτες  που επλήγησαν από τη θεομηνία της 24ης Οκτωβρίου 2014 για χώρους διαβίωσης οικογενειών & β) τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 586,94 €, λόγω φυσικών καταστροφών σε Α΄ κύρια κατοικία κατοίκου του Δήμου μας».

ΘΕΜΑ 11ο: «Παράταση του χρόνου παράδοσης για την “προμήθεια και εγκατάσταση βιοκλιματικού εξοπλισμού” κατά είκοσι ημέρες».

ΘΕΜΑ 12ο: «Παράταση παράδοσης παραλαβής που αφορά στην προμήθεια αναλωσίμων υλικών (toner, μελάνια κ.λ.π.) για εκτυπωτές, φωτοτυπικά, φαξ».

ΘΕΜΑ 13ο: «Αναγκαιότητα υλοποίησης δράσεων».

ΘΕΜΑ 14ο: «Έγκριση τροποποίησης του χρόνου έναρξης εργασιών για την εργασία ¨Πιλοτική εφαρμογή και λειτουργία 2 νέων θέσεων φορτοεκφόρτωσης στο κέντρο της πόλης του Πειραιά-Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή και λειτουργία¨, στο πλαίσιο του έργου SMILE και του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED»

ΘΕΜΑ 15ο: «Έγκριση μετάβασης τριμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά, στη Νίκαια της Γαλλίας από 28-30 Μαΐου 2015, για το τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου REPUBLIC-MED που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας MED και διάθεση της σχετικής πίστωσης».

ΘΕΜΑ 16ο: «Έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά, στις Βρυξέλλες στις 16 Μαρτίου 2015, για συμμετοχή στην εναρκτήρια εκδήλωση του URBAN ACT III και διάθεση πίστωσης 1.000 €».

ΘΕΜΑ 17ο: «Παραχώρηση χώρου για την στέγαση των γραφείων της Π.Ε.Α.Ε.Α. & Δ.Σ.Ε.».

ΘΕΜΑ 18ο: «Προέγκριση: 1) κατάθεσης στεφάνων για τις τακτικές και έκτακτες εκδηλώσεις, επετείους κ.λ.π. του Δήμου έτους 2015 & 2) στεφάνων κηδείας και διάθεση των σχετικών πιστώσεων».

ΘΕΜΑ 19ο: «Έγκριση δαπάνης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 2015 και διάθεση πίστωσης 970 € (συμπ/νου ΦΠΑ)».

ΘΕΜΑ 20ο: «Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών παράνομης στάθμευσης συνολικού ποσού 176,08 €, που έχουν εξοφληθεί και στους βεβαιωτικούς καταλόγους είναι ανεξόφλητες».

ΘΕΜΑ 21ο: «Διαγραφή ποσού 445,16 € του κ. Ρούσσου Νικολάου του Εμμανουήλ και επαναβεβαίωσή του στο σωστό οφειλέτη κ. Ρούσσα Νικόλαο του Πέτρου».

ΘΕΜΑ 22ο: «Διαγραφή από το βεβαιωτικό κατάλογο 5821 ποσού 396,40 €, για μίσθωμα περιπτέρου μηνός Δεκεμβρίου, στην εγγραφή του Κοβάτση Αουρέλ του Ελευθερίου, λόγω διακοπής εργασιών».

ΘΕΜΑ 23ο: «Διαγραφή εγγραφών του Γεωργιάδη Σταύρου του Γεωργίου, για μισθώματα περιπτέρου από τους καταλόγους: α) 5817 ποσό 73,33 €, β) 5820 ποσό 220,00 € & γ) 5821 ποσό 400,00 €, λόγω διακοπής εργασιών».

ΘΕΜΑ 24ο: «Τροποποίηση της εγγραφής του βεβαιωτικού καταλόγου 5681 από το ποσό των 500 € στο σωστό των 250 €, για μίσθωμα περιπτέρου στην εγγραφή του Brisku Baskim».

ΘΕΜΑ 25ο: «Παραχώρηση μιας (1) θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ για το υπ΄αριθμ. ΥΗΑ-7133 αυτοκίνητο, επί της Α΄ παρόδου Αγρινίου έμπροσθεν της ιδιοκτησίας (εργατικές πολυκατοικίες) η οποία φέρει τον αριθμό 2 επί της οδού Πύργου».

ΘΕΜΑ 26ο: «Παραχώρηση μιας (1) θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ για το υπ΄ αριθμ. ΙΚΕ-9916 αναπηρικού αυτοκινήτου επί της οδού Πλάτωνος έμπροσθεν του αρ. 6».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: