Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μνημόσυνο για τα 21 θύματα της Θύρας 7

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 νεαρά θύματα της Θύρας 7, που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός–ΑΕΚ, πριν από 34 χρόνια.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το προσκλητήριο θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας, ακολούθησαν ομιλίες και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του δήμου Πειραιά, στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός  Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσαν στεφάνια, τιμώντας την μνήμη των 21 αδικοχαμένων φιλάθλων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού Κων. Μπαρμπής μίλησε για τα 21 παιδιά της μεγάλης ερυθρόλευκης οικογένειας που χάθηκαν εκείνη την ημέρα.

Ο κ. Μώραλης, μεταξύ άλλων, δήλωσε :

«Σύσσωμη η ερυθρόλευκη οικογένεια, όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, όλοι οι πρόεδροι, οι φίλαθλοι και όλος ο Πειραιάς, βουλευτές, υπουργοί, πρώην δήμαρχοι ήταν σήμερα εδώ. Είναι μεγάλη ημέρα για τον Ολυμπιακό και για τον Πειραιά. Ημέρα ιστορικής μνήμης. Εικοσιένα παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 1981 σε ένα αδικαιολόγητο δυστύχημα για το οποίο ποτέ δεν αποδόθηκαν οι ευθύνες που θα έπρεπε. Θα είμαστε εδώ και εμείς και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους, τους 21 φιλάθλους του Ολυμπιακού».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: