Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μνημόσυνο για τα 63 θύματα του C-130

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μνημείο Πεσόντων C-130, για τους 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, πριν 24 χρόνια.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, αντιπτέραρχος ε.α. Γιώργος Δαβάκης, που εκπροσώπησε τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, μιλώντας στην πλατεία C-130, μπροστά στο μνημείο των θυμάτων, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
«Δεν γνωρίζω αν η σημερινή ημέρα θα πρέπει να είναι ημέρα πένθους για την Πατρίδα μας, σίγουρα όμως είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Και λέγω ότι μπορεί να μην είναι ημέρα πένθους γιατί όπως είπαν ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς καθώς και η σύζυγος του ήρωα Παύλου Μελά, Ναταλία “Για τον ανδρειωμένο ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται”. Υποκλινόμαστε λοιπόν με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη στους ηρωϊκούς νεκρούς αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, και στρατευσίμους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, στα 63 παλικάρια μας, που έδωσαν τη ζωή τους στη πλαγιά του όρους Όθρυς, πριν από 24 χρόνια, υπηρετώντας την Πατρίδα, τις ιδέες και τις αξίες του Έθνους».
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τιμές απέδωσαν άγημα και η Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν:
Ο διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης υποπτέραρχος  Χ. Χριστοδούλου, εκπροσωπώντας τον αρχηγό του ΓΕΑ. Από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο σμηναγός  Ι. Ριτσώνης, ο διοικητής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά ταξίαρχος Κ. Τσαρδινάκης, ο γ.γ. του Δήμου Β. Ταταρόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Πειραιάς Όλοι Μαζί» Αντ. Καλογερόγιαννης, ο πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Ι. Βοϊδονικόλας.

Επιίσης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αποφοίτων – ΣΤΥΑ, αντιπροσωπεία από την Ένωση Ποντίων Πειραιά, μέλη του δ.σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων, το δ.σ.. του Συλλόγου Αλληλεγγύης Οικογενειών των 63 θυμάτων του αεροσκάφους C-130 κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: