Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μοναδική συναυλία στο προαύλιο του Δημοτικού

Μοναδικές μουσικές στιγμές έζησαν οι Πειραιώτες που έτυχε να περνούν το απόγευμα της Κυριακής από το Δημοτικό Θέατρο. Μια 18μελής ορχήστρα είχε καταλάβει τον προαύλιο χώρο και επί περίπου μία ώρα, πλημμύρισε την ατμόσφαιρα με εξευγενισμένους ήχους από δημιουργίες μεγάλων μουσουργών, αλλά και δημιουργών σύγχρονων ρευμάτων.

Ήταν μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που δυστυχώς δεν έτυχε της ανάλογης προβολής, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, η οποία εκτέλεσε έργα των Bach, Tchaikovsky, J. Strauss, J. Brahms, D. Shostakovich, Σκαλκώτα κ.ά.

biolaΠαρών στη συναυλία και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταύρος Ελληνιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε: ” Στόχος μας είναι το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά να ξαναζήσει την αίγλη που γνώρισε από αρχής ιδρύσεώς του σε επίπεδο καλλιτεχνικό, μουσικό και πολιτιστικό. Σχεδιάζουμε δράσεις με στόχο τη δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου μουσικής γνώσης με την πολύπλευρη μόρφωση και ανάπτυξη των νέων μουσικών”.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου, με μεγάλη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών της πόλης.

Για αύριο Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

>>>Θεατρική παράσταση «Ανθολογία» από το Μαύρο Θέατρο Πράγας. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec. Στην παράσταση αναδεικνύεται ο υπέροχα μαγικός και ανατρεπτικά ρομαντικός κόσμος του Jiri Srnec, του εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και ιδρυτή του θιάσου BLACK THEATRE JIRI SRNEC. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Παραστάσεις: 10:00, 17:00 και 20:00.

>>>Χριστουγεννιάτικη παράσταση από τη μουσικοθεατρική Ομάδα FenArte. Πρόκειται για τη δραματοποιημένη διασκευή από το παιδικό εργαστήριο του βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Αν ο Χριστός γεννιόταν σήμερα». Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στις 20:00.

>>>Η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου θα βάλει τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες στο πνεύμα των Χριστουγέννων με εορταστικές μελωδίες. Οδός Σωτήρος στις 18:00.

>>>Παράλληλα, αύριο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου Πειραιά (11ος, 12ος, 13ος, 24ος) παρουσιάζουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα.

>>>Επίσης, τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης (Β1, Β2, Ε3) θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και θα απαγγείλουν ποιήματα και διηγήματα στις εορταστικές τους εκδηλώσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: