Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισαν ψεκασμοί για κουνούπια από: Κηφισό, Μυρτιώτισσα, Ρέντη, Καμίνια, Φρεαττύδα, Νίκαια, Σχιστό

Και το… σαφάρι συνεχίζεται

|> Από τον Κηφισό άρχισαν στις 11/4, οι ψεκασμοί στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, που υλοποιεί για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών έγιναν εκτός από τον Κηφισό, στο κανάλι της Μυρτιώτισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ στο Ρέντη, στις λιμνοδεξαμενές στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού Περάματος, σε αγωγούς ομβρίων υδάτων και σε φρεάτια υδροσυλλογής στην Φρεαττύδα και στα Καμίνια και στο αντιπλημμυρικό της οδού Κωστή Παλαμά στη Νίκαια.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Μέχρι τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν άλλοι 17 επαναληπτικοί ψεκασμοί από τους οποίους οι δύο θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα – ο πρώτος το διήμερο 2 και 3 Μαΐου και ο δεύτερος το διήμερο 24 και 25 Μαΐου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν αρκεί η υλοποίηση του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής. Και πως: Χρειάζεται η συνεργασία των δήμων και των πολιτών για να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, τα οποία αποτελούν σημεία συγκέντρωσης και αναπαραγωγής των κουνουπιών, ούτε στα φρεάτια ομβρίων, τις πλατείες και τα πάρκα αλλά ούτε και στους κήπους και τις γλάστρες των κατοικιών.

Απάντηση