Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Λαμπαδηδρομία μεταφέρει το “μήνυμα” της αιμοδοσίας

Σπορ,Υγεια στις 04/08/2020

Ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα για να ταξιδέψει έως τον Οκτώβριο σε όλη τη χώρα

|> Με το καθιερωμένο τελετουργικό της Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» ξεκίνησε και επίσημα από τους  Στύλους του Ολυμπίου Διός χθες το βράδυ η 18η λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Το ταξίδι της φλόγας σε όλη την Ελλάδα θα διαρκέσει μέχρι 11 Οκτωβρίου με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής θέλοντας να δείξει τη βαρύτητα που δίνει στο συμβολικό αυτό ταξίδι για την αύξηση της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής των πολιτών, συνόδευσε τη φλόγα μέχρι το Ξυλόκαστρο. Εκεί την παρέδωσε στις τοπικές αρχές προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι της στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της φλόγας επισήμανε ότι τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η Περιφέρεια Αττικής με σύμμαχο την ΠΟΣΕΑ, τους δημάρχους, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντικές ομάδες, κατάφεραν να συμβάλουν στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης των πολιτών, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι πρόσφεραν αίμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί δώρο ζωής, πράξη ευαισθητοποίησης, προσφοράς αγάπης και αλληλεγγύης. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί δραματικά. Με τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε συμβάλαμε στη σημαντική ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος το οποίο έσωσε τη ζωή των συνανθρώπων μας. Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή που ο άνθρωπος νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες τις προσπάθειες που γίνονται για την επέκταση της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χ. Πρωτόπαπας κατά την έναρξη της εκδήλωσης, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την ουσιαστική συμβολή του και επισήμανε ότι συνέβαλε αποφασιστικά στην εξασφάλιση δεκάδων χιλιάδων μονάδων Εθελοντικά Προσφερόμενου Αίματος.

Χαιρετισμό απεύθυναν, επίσης, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και  Εθελοντισμού εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο Παναγιώτης Πρεζεράκος, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας   Παναγιώτης Κατσιβέλας και ο γραμματέας της λέσχης Harley Davidson Λεόντιος Λεοντάδης. Η εκδήλωση άρχισε με τον Αγιασμό από τον επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος και Μ. Κουρή, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού  Μ. Βάρσου, η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Γκίκας,  ο αστυνομικός διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών Σωτήριος Κατλαμπάνης, η πύραρχος Καλλιόπη Βιλαρά, ο σύμβουλος Αθλητισμού του υπουργού Εσωτερικών πρώην διεθνής παίκτης του μπάσκετ Δημήτρης Παπανικολάου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Κ. Σιέρρος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοδοτών, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας “Κωστάκης Μεσογίτης” Πέρρος Ραπανάκης και ο εκπρόσωπος της Interamerican του τμήματος εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας κ. Νικόλας Αγγελόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης οι αθλητές η Βούλα Ζυγούρη ολυμπιονίκης πάλης, η Έφη Σφυρή ολυμπιονίκης beach volley, η Κέλλυ Λουφάκη παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο, ο Αντώνης Πανάρετος παγκοσμιονίκης χειροπάλης, ο Κωστάκης Γιάννης παραολυμπιονίκης κολύμβησης και η Αναστασία Αλεξανδρίδου βαλκανιονίκης κολύμβησης.

Την τελετή κάλυψε η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απάντηση