Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οικονομική ενίσχυση ύψους 450.000 ευρώ για πυροπροστασία, πέτυχε το Πέραμα

Γιάννης Λαγουδάκος: «Όλοι μαζί τα καταφέραμε, Όλοι μαζί θα τα ξανακαταφέρουμε!»

|> Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Περάματος προς το Πράσινο Ταμείο για επιπλέον οικονομική ενίσχυση ύψους 450.000 ευρώ για την πυροπροστασία, στο πλαίσιο του προγράμματος Ενίσχυση  πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση’’.

Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, είπε:

Γιάννης Λαγουδάκος

«Στα μέσα του Μαΐου 2024 ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκης εξήγγειλε ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ για τους Δήμους που έχουν περιαστικό πράσινο Οι πρώτοι που θα υπέβαλαν έτοιμες αιτήσεις με προμελέτες θα μπορούσαν να εγκριθούν. Τρέξαμε. Βάλαμε τα πόδια στο σβέρκο. Ο δήμαρχος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, οι επιστημονικοί συνεργάτες του δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, η διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών καταθέσαμε μια πρόταση και μας ενημέρωσαν πως για τον Δήμο Περάματος εγκρίθηκαν, για το Πρόγραμμα αποψίλωσης 10 μέτρα από το κοντινότερο σπίτι, 450.000 ευρώ, τα οποία, μέχρι να λήξει η αντιπυρική περίοδος, πρέπει να ωριμάσουμε την πλήρη μελέτη και να ξεκινήσει η διαδικασία προστασίας, με αποψίλωση των επικίνδυνων εύφλεκτων χόρτων και στη πλαγιά αλλά και σε περιοχές δίπλα σε σπίτια. Όλοι μαζί τα καταφέραμε. Όλοι μαζί θα τα ξανακαταφέρουμε!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: