Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παγκόσμια επιτυχία με την χειρουργική μάσκα CSMED

ΥΓΕΙΑ στις 15/01/2021

Οι ελληνικής κατασκευής μάσκες, προστατεύουν από κορωνοϊό σε ποσοστό άνω του 99,20%

|> Το εργαστήριο Nelson Laboratories στις ΗΠΑ, ο κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος εργαστηριακών δοκιμών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, πιστοποίησε την ελληνική χειρουργική μάσκα CSMED κατά του SARS-CoV-2, που παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας “SIAMIDIS”.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι χειρουργικές μάσκες ελέγχονται για φιλτράρισμα βακτηρίων (Bacterial Filtration Efficiency). Το μέγεθος των βακτηρίων τού συγκεκριμένου ελέγχου είναι περίπου 1 μm, 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό του SARS-CoV-2 που έχει μέγεθος μόλις 0,1 μm. Η ομάδα ανάπτυξης της μάσκας CSMED, λόγω της πανδημίας, προέκρινε την ανάγκη πρόσθετης πιστοποιημένης προστασίας από ιούς, όπως ο κορωνοϊός.

Στο Nelson Laboratories LLC των ΗΠΑ, διενεργήθηκαν προηγμένοι έλεγχοι «Viral Filtration Efficiency» στις συγκεκριμένες μάσκες που πιστοποιούν αποτελεσματική προστασία έναντι ιών, όχι μόνο του ιού SARS-CoV-2, αλλά ιών ίσης ή μικρότερης διαμέτρου του.

Όπως προκύπτει από την έκθεση δοκιμών, οι ελληνικής κατασκευής χειρουργικές μάσκες CSMED, προστατεύουν από ιούς με διάμετρο 4 φορές μικρότερη από τον ιό SARS-CoV-2, σε ποσοστό άνω του 99,20%. Οι χειρουργικές μάσκες CS MED κατατάσσονται ήδη στους τύπους ΙΙ και IIR του ευρωπαϊκού προτύπου επιτυγχάνοντας επιδόσεις φιλτραρίσματος βακτηρίων (BFE) που φτάνουν στο 99,9%.

Ο Κώστας Σιαμίδης δήλωσε: «Η διεθνούς κύρους πιστοποίηση από το εργαστήριο Nelson Laboratories των ΗΠΑ, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τις χειρουργικές μάσκες CSMED παραγωγής μας και επιβεβαιώνει τις δυνατότητες της ελληνικής βιομηχανίας. Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά ότι είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε αξιόπιστη και επιβεβαιωμένη προστασία έναντι του ιού SARS-CoV-2».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: