Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “Μήδεια” δεν λέει να σταματήσει την “επίθεση”

ΑΤΤΙΚΗ στις 16/02/2021

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται – Μύρια τα προβλήματα – Κάθε 12 χρόνια αυτή η κακοκαιρία

|> Ούτε με… αλυσίδες δεν μπόρεσε μέχρι τώρα ο κρατικός μηχανισμός να κινηθεί και να αποκρούσει την ισχυρή “επίθεση” της “Μήδειας” στην Αττική, που συμβαίνει κάθε δώδεκα χρόνια. Από χθες το βράδυ γίνεται σωστός χαμός, με τις συνεχείς χιονοπτώσεις να κλείνουν δρόμους, να κάνουν αδύνατες τις μετακινήσεις και να προκαλούν πολύωρες διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής έχει σημάνει συναγερμό και κατά δήλωση των αρμοδίων έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής “για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και τη διευκόλυνση των πολιτών“.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Ισχυρές συστάσεις προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση καθώς τα καιρικά φαινόμενα είναι σε έξαρση και υπάρχουν κίνδυνοι λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων και του ισχυρού παγετού που επικρατεί σε όλη την Αττική, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στο σύνολο 100 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ που επιχειρούν όπου παρατηρούνται προβλήματα αλλά και αλατιέρες που έχουν ρίξει χιλιάδες τόνους αλάτι στους δρόμους που συνεχίζεται η χιονόπτωση. Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 5.000 τόνους αλατιού στους Δήμους της Αττικής για την διαχείριση της κακοκαιρίας, ενώ σήμερα έριξε άλλους 5.000 τόνους στους δρόμους της Αττικής.

Σε μήνυμά ο Γιώργος Πατούλης επισημαίνει: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς η σφοδρή κακοκαιρία βρίσκεται σε έξαρση. Με αυτό το δεδομένο απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση καθώς όλοι σχεδόν οι δρόμοι της Αττικής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ολισθηρότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης. Όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας συνεχίζει και δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμου αρμοδιότητας μας ανοικτοί και συνεχίζουν να ρίχνουν χιλιάδες τόνους αλάτι σε όλη την Αττική. Είμαστε δίπλα στους πολίτες και θα παρεμβαίνουμε άμεσα όπου απαιτείται προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα είναι ασφαλείς, που είναι και η απόλυτη προτεραιότητά μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: