Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέο οδόστρωμα με φώτα υψηλής απόδοσης Led στη λεωφ. Κηφισού

ΑΤΤΙΚΗ στις 17/07/2022

Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα των έργων στο ρεύμα προς Πειραιά, από κόμβο Αττικής Οδού μέχρι γέφυρα Ροσινιόλ

|> Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται εκτεταμένα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην πιο κομβική οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου, τη λεωφόρο Κηφισού.

Πρόσφατα ο περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε το στρατηγικό σχέδιο 7 αξόνων για την βελτίωση της κεντρικότερης οδικής αρτηρίας του λεκανοπεδίου της λεωφόρου Κηφισού.

Βάσει αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού ήδη ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα των έργων βελτίωσης του οδοστρώματος του αυτοκινητόδρομου στο ρεύμα προς Πειραιά, από τον κόμβο της Αττικής οδού μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Κωνσταντινουπόλεως – Δυρραχίου (γέφυρα Ροσινιόλ) όπου ασφαλτοστρώθηκαν συνολικά 65.000 m2.

Ειδικότερα έχει ήδη γίνει ο στιγματισμός για το διαχωρισμό των λωρίδων κυκλοφορίας και η οριστική διαγράμμιση θα ολοκληρωθεί στις 5 Αυγούστου. Στο ίδιο τμήμα της λεωφόρου Κηφισού έγιναν εργασίες συντήρησης στους αρμούς των γεφυρών.

Ταυτόχρονα, έχει αντικατασταθεί ο φωτισμός στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου, με νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης Led, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας 60% και σημαντική βελτίωση της ορατότητας κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

> Όλες οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από τις 00:00 έως τις 06:00 χωρίς να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό οι εργασίες συντήρησης και βελτιώσεως του οδικού δικτύου στους κεντρικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα που η κυκλοφορία θα είναι πιο αραιή.

Οι εργασίες που θα εκτελούνται στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής αφορούν: βελτίωση οδοστρώματος, αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, καθαρισμός φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων, τοποθέτηση νέων φωτιστικών Led και συντήρηση του πρασίνου στις κεντρικές νησίδες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει:

«Η προστασία της ζωής είναι για εμάς προτεραιότητα. Συνεχίζουμε τα έργα ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Κηφισού, αλλάζοντας και εκσυγχρονίζοντας έναν από τους πιο τον πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και με γρήγορους ρυθμούς τις ανάλογες εργασίες σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: