Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

ΥΓΕΙΑ στις 06/11/2019

Οργανώθηκε στο Δημ. Θέατρο από σύλλογο διαβητικών υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά

> Πραγματοποιήθηκε, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εκδήλωση με θέμα:  «Ο σακχαρώδης διαβήτης στο επίκεντρο των θεραπευτικών και τεχνολογικών εξελίξεων», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου),  από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Τον δήμαρχο Πειραιά, εκπροσώπησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος στον χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ως γιατρός γνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της έγκυρης και της έγκαιρης ενημέρωσης για την  υγεία των  πολιτών, καθώς επίσης και τη μεγάλη σημασία της ενημέρωσής τους από επίσημους φορείς και από σοβαρούς επιστήμονες.

 «Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση σώζουν ζωές.  Μπορεί να προλάβουν  πολλές δυσάρεστες καταστάσεις και μπορεί να βελτιώσουν  την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών», τόνισε ο κ. Αγραπίδης, υπογραμμίζοντας ότι δικαιωματικά η εκδήλωση  έχει την  υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, διότι ο δήμος είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα δημόσιας υγείας και πρόληψης και καταβάλλει προσπάθειες για την προαγωγή της.

Σε ό,τι αφορά στον σακχαρώδη διαβήτη, επεσήμανε ότι η επιστήμη έχει κάνει άλματα και ότι η ζωή των ασθενών μπορεί να γίνει καλύτερη και ασφαλέστερη, αρκεί αυτοί να συμβάλλουν με αλλαγές στον τρόπο ζωής τους και στη διατροφή τους.

Ο Χρ. Αγραπίδης, χαρακτήρισε «στολίδι» το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και απευθυνόμενος στους οργανωτές  ανέφερε, ότι ο δήμος θα είναι πάντα έτοιμος να διαθέσει όποια υποδομή φανεί χρήσιμη  για τον υψηλό σκοπό που υπηρετούν.

Στο τέλος  του χαιρετισμού του, ο κ. Αγραπίδης, συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων Γκόλφω Γεμιστού και  τους ομιλητές, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα κοντά τους και θα στηρίζει τις προσπάθειές τους. Επίσης, ευχήθηκε να συνεχίζουν την προσφορά τους με την ίδια θέρμη και αποτελεσματικότητα.

Η πρόεδρος του συλλόγου στην ομιλία της ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και γιατί -όπως είπε -είναι αρωγός στο έργο και στις προσπάθειες του συλλόγου, από την πρώτη στιγμή. Επίσης, η Γκόλφω Γεμιστού ευχαρίστησε και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Νίκο Διαμαντή για την φιλοξενία της εκδήλωσης στο θέατρο.

Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Καμαράτος, ιατρός , παθολόγος – διαβητολόγος, διευθυντής ΕΣΥ Α΄ Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου του Τζανείου, με θέμα: “Διαβητικό πόδι: οι νέες δυνατότητες πρόληψης και θεραπείας“.

Από τον Δήμο Πειραιά στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Αγρανιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Βίτσας, Πασχαλίνα Καλαγιά και ο κοινοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πειραιά Χρήστος Μακρής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: