Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Δήμος αψηφά το ‘’πολιτικό κόστος’’ και βάζει πρόστιμα σε άτομα που ενοχλούν

ΑΤΤΙΚΗ στις 01/07/2023

Χιλιάρικο η ‘’καμπάνα’’ σε δύο παραλίες της Βουλιαγμένης για όσους παίζουν ρακέτες, παρά την σχετική απαγορευτική πινακίδα

|> Η δημοτική Αρχή και το δ.σ. του Δήμου “3Β”, φαίνεται πως προτάσσει τα δικαιώματα των κατοίκων, παρά το όποιο ‘’πολιτικό κόστος’’. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνεται από την επιβολή χρηματικών προστίμων σε άτομα που έπαιζαν ρακέτες σε απαγορευμένες παραλίες.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, επέβαλε πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ σε άτομα, που παρά το απαγορευτικό και την σχετική πινακίδα έπαιζαν ρακέτες στις παραλίες Αγίου Νικολάου στο Καβούρι και στον όρμο Ματσελιώτη.

Συνολικά έχουν επιβληθεί 15 πρόστιμα, εκ των οποίων τα 5 έχουν ήδη πληρωθεί και τα άλλα 10 βρίσκονται στο στάδιο των ενστάσεων.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Κουσαθανάσης, η απαγόρευση της χρήσης ρακετών οφείλεται σε κανονισμό που προβλέπει να μην γίνεται σε οικιστικό χώρο, όπως είναι οι εν λόγω παραλίες που στα 15 μέτρα υπάρχουν κατοικίες. Μάλιστα ο κανονισμός αυτός ίσχυε από το 2010, όπου το πρόστιμο ήταν… 10.000 και τώρα τον επανέφερε η δημοτική Αρχή με το πρόστιμο στα 1.000 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: