Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου

Ο Δήμος Πειραιά και Το Χαμόγελο του Παιδιού” συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις πρόληψης για παιδιά από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου

|> Ο Δήμος Πειραιά και “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης σε κρίσιμους τομείς που αφορούν στη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, συνδιοργανώνουν και υλοποιούν δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης, 21 έως 26 Ιουνίου (10:00 έως 19:00), στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας τους, φροντίζουν για τα παιδιά μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και για τους πολίτες του Πειραιά, υλοποιώντας τις παρακάτω δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει.

Συγκεκριμένα:

> Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας

Αξιοποιώντας την τεχνολογία οι επισκέπτες -μικροί και μεγάλοι- στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» θα συμμετέχουν διαδραστικά σε σειρά παρεμβάσεων πρόληψης και ενημέρωσης που αφορούν, μεταξύ άλλων:

  • Για παιδιά Α/θμιας: Πρόγραμμα Pr.E.P.E.I. – Με εργαλεία την τεχνολογία αλλά και την παράδοση του θεάτρου σκιών – Καραγκιόζη, τα παιδιά ηλικίας Δημοτικού ευαισθητοποιούνται σχετικά με την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό.
  • Για μαθητές Β/θμιας: Πρόγραμμα CONVEY – Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού, οι έφηβοι/ες εξοικειώνονται, ευαισθητοποιούνται και μαθαίνουν πώς να προστατεύονται σε θέματα σεξουαλικής βίας, παρενόχλησης και στερεοτύπων φύλου.
  • Για γονείς/κηδεμόνες: Επιμορφωτικές συναντήσεις σε θέματα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα και το μέλλον των παιδιών (Ενδοσχολική βία κι Εκφοβισμός,  Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο).

Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων μεταβείτε στη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή καλέστε στο 210.4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση)

> Παιδιατρικές, Οδοντιατρικές & Ακουολογικές εξετάσεις για παιδιά στο Κινητό Πολυϊατρείο “Ασκληπιός”

Οι γιατροί που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων καλέστε στο 210.4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση)

> Οργανωμένες συναντήσεις «Γίνε εθελοντής!» για μικρούς και μεγάλους

Οι μικροί και μεγάλοι δημότες του Πειραιά θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια του Οργανισμού να χαρίσει το Χαμόγελο σε κάθε παιδί, καθώς επίσης να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα εργαστήρια από τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας.

  • Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο “YouSmile
  • Οι τετράποδοι διασώστες της Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στην υπηρεσία του εθελοντισμού

Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων στις οργανωμένες συναντήσεις ενημέρωσης για τον εθελοντισμό, μεταβείτε στη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή καλέστε στο 210.4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση)

> Ενημερώσεις για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» & για τους τρόπους εθελοντικής συνεισφοράς

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού και για το σύνολο των εξειδικευμένων και ολιστικών δράσεών του για κάθε παιδί στους τομείς της Βίας, της Εξαφάνισης, της Υγείας και της  Φτώχειας.

> Bazaar στην Κινητή Μονάδα Στήριξης και Ενημέρωσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ενισχύστε το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού και τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις του, και στηρίξτε τα 241 παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στα 11 Σπίτια του πανελλαδικά. Στο bazaar θα βρείτε λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού, χειροποίητες κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που με αγάπη δημιούργησαν οι πολύτιμοι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού.

> Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά

Βιωματικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το παιδί από το προσωπικό και τους εθελοντές του Οργανισμού. Συμμετέχοντας στις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας, ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για θέματα που αφορούν τα δικαιώματά τους

Συναυλία «Χαμόγελο: Μικρά Παιδιά – Μεγάλα Όνειρα»

Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου & οι Φίλοι της (Παιδικές Χορωδίες Con anima – 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας -Γιώργου Σκλήκα), Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είσοδος δωρεάν.

> Δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ

Με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, τα οποία είναι ιδιαιτέρως μειωμένα κυρίως τους θερινούς μήνες, θα διοργανωθούν δύο δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Πειραιά:

  • Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 και ώρες 09:00 με 13:30, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ»
  • Την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρες 09:00 με 14:00, στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «ΟΔΥΣΣΕΑ», ο οποίος θα είναι σταθμευμένος στις 25/6 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στις 26/6 στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ (Ακτής Αθηνάς Δηλαβέρη 3, Μικρολίμανο).

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα. Οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας υλοποιούνται με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α.

>>> Πληροφορίες και ραντεβού κλικ εδώ ή τηλ. 210.4112600. (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση)

Συνδιοργάνωση:

  • Δήμος Πειραιά
  • Το Χαμόγελο του Παιδιού

Με τη Στήριξη: Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α.

Σε συνεργασία με:

  • Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά
  • Οδοντιατρικό Σύλλογο  Πειραιά
  • 2η ΥΠΕ
  • Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ
  • Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ»
  • Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»
  • Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
  • Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
  • Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου & οι Φίλοι της (Παιδικές Χορωδίες Con anima – 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας -Γιώργου Σκλήκα)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: