Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο μισός Πειραιάς ψήφισε ΝΔ και εκλέχτηκαν: Κατσαφάδος, Μιχαηλίδου και Βλαχάκος

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, με αναπληρωματικό τον Θοδωρή Δρίστα, ενώ από το ΚΚΕ ο Νίκος Αμπατιέλος

|> Στην Α’ Πειραιά, με ενσωματωμένο το 99.73% των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ καταλαμβάνει ποσοστό 48,54% και τρεις έδρες, ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 18,20% και το ΚΚΕ με 7,44%.

Ο Κώστας Κατσαφάδος και η Δόμνα Μιχαηλίδου εξασφάλισαν άνετα τις πρώτες δύο θέσεις και την τρίτη θέση κατέκτησε τελικά ο Νίκος Βλαχάκος.

Την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας με πρώτο επιλαχόντα τον Θοδωρή Δρίτσα. Την έδρα του ΚΚΕ κατέκτησε ο Νίκος Αμπατιέλος.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υπ. βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες Πειραιώτες και νησιώτες που με την ψήφο τους ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη και εμένα για άλλη μια φορά βουλευτή. Είμαι περήφανος και συγκινημένος, για το εντυπωσιακό ποσοστό που πήραμε. Θα συνεχίσουμε με σεβασμό και υπευθυνότητα να αλλάζουμε την πατρίδα μας, να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Προχωράμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αυτοδύναμη Ελλάδα. Για την Ελλάδα της ελπίδας που θα ενώνει τους Έλληνες και θα τους κάνει πρωταγωνιστές σε έναν κόσμο που αλλάζει. Αυτό μας ζήτησαν οι πολίτες, αυτό θα κάνουμε πράξη προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις πιο γρήγορα. Ενισχύοντας μισθούς και συντάξεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, στηρίζοντας τους νέους μας και την κοινωνία».

  • Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης

«Η μεγάλη νίκη της ΝΔ δίνει ξεκάθαρο μήνυμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση και δεύτερη τετραετία. Η απλή αναλογική απαιτεί συνεργασίες κομμάτων που όμως προεκλογικά οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν αποκλείσει, επιβεβαιώνοντας πως ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι πολίτες είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα. Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαίωσαν εμφατικά ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνήσει την χώρα και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο σχηματισμός μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ θα πρέπει να περιμένει τα διαδικαστικά των δεύτερων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που αρμόζει καλύτερα στα ελληνικά δεδομένα. Όσο για την αγορά, ψήφισε για άλλη μια τετραετία πολιτική σταθερότητα και συνέχεια της οικονομικής ανάπτυξης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: