Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο ΟΛΠ έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Και τώρα… πληρώνει!

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΛΠ εναντίον του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Μετά από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που υποχρεώνουν τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς να καταβάλει οφειλόμενα δημοτικά τέλη προηγούμενων ετών, και την άρνηση του ΟΛΠ να τις εφαρμόσει, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχώρησε στη δέσμευση 6.500.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι τα ασφαλιστικά μέτρα του ΟΛΠ στρέφονταν εναντίον της δέσμευσης των καταθέσεών του.

Σε ανακοίνωση του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας τονίζεται:

Είναι σαφές ότι μετά και τη νέα δικαστική δικαίωση του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανοίγει ο δρόμο για να πληρώσει επιτέλους ο ΟΛΠ τα οφειλόμενα του στην πόλη μας -που είναι πολύ περισσότερα από όσα έχουν επιδικαστεί.  Αυτή η επιτυχία δεν θα μπορούσε να σημειωθεί χωρίς τη μεγάλη προσπάθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου“. Και επισημαίνεται:

Η δημοτική αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όλοι όσοι θησαύριζαν σε βάρος της πόλης τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς“…

Απάντηση