Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πατούλης στη Βούλτεψη για το μεταναστευτικό

ΑΤΤΙΚΗ στις 01/02/2021

Αναγκαιότητα η χαρτογράφησης των προσφύγων και μεταναστών για υλοποίηση περαιτέρω δράσεων

|> Η ανάπτυξη πιλοτικών δράσεων και πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Σχεδιασμού για το μεταναστευτικό και την ένταξη των προσφύγων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία  Βούλτεψη με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Η υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία, τα αποτελέσματα της οποίας θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από τις άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο γ.γ Μεταναστευτικής Πολιτικής Π. Γεωργιάδης, συζητήθηκε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που μπορεί να αναπτυχθεί σε θέματα, επιμόρφωσης, εκπαίδευσης, κοινωνικής ένταξης και εξειδίκευσης.

Ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα χαρτογράφησης των προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να υλοποιηθούν περαιτέρω δράσεις.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής είναι η χρηματοδότηση μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με 5 εκ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί το Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται στην Αττική. Επίσης η Περιφέρεια Αττικής έχει ενισχύσει με διαπολιτισμικούς μεσολαβητές 7 Κέντρα Κοινότητας και 3 Κέντρα Ένταξης Μεταναστών στην Αττική, με πόρους του ΠΕΠ Αττικής ύψους 772.200 ευρώ.

Ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε επίσης ότι, τόσο από τη θέση του περιφερειάρχη της Αττικής, όσο και από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ θα συμβάλει προκειμένου να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα ειδικό πλαίσιο και σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: