Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πάνω από 5.000 πολίτες στη μεγάλη γιορτή της Περιφέρειας για το Ελληνικό Πάσχα στο Μητροπολιτικό Πάρκο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

ΑΤΤΙΚΗ στις 17/04/2023

Γ. Πατούλης: ‘’Και εφέτος, βρισκόμαστε εδώ, για να γιορτάσουμε την ημέρα της Λαμπρής, παραδοσιακά, όλοι μαζί σε μια παρέα, όπως ταιριάζει σε ένα Ελληνικό Πάσχα’’

 |> Με παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα, τον παραδοσιακό οβελία, πλούσια εδέσματα, πολύ κέφι και χορό γιόρτασαν πάνω από 5.000 πολίτες την ημέρα του Πάσχα στο Μητροπολιτικό Πάρκο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’.

Η μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κατόπιν πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αποτελεί πλέον θεσμό. Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας που παρέμειναν στην Αττική να γιορτάσουν παραδοσιακά, σαν μια παρέα, όπως ακριβώς ταιριάζει στο Πάσχα των Ελλήνων.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, ο φορέας του Μητροπολιτικού Πάρκου ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, με συνδιοργανωτές τους Δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων Καματερού. Συμμετείχαν επίσης οι Δήμοι, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Πετρούπολης και Αιγάλεω.

Στη σκηνή θα εναλλάσσονται γνωστά συναυλιακά σχήματα, όπως (αλφαβητικά): Κατσίγιαννη Κατερίνα, Κυρίτσης Αντώνης, Περυσινάκης Πάρις, Σκορδαλός Γιώργος, Τηγανούρια Ζωή, Φιλιππίδη Λευκοθέα, 3μελές γκρουπ με μουσικούς από τον Πόντο. Μουσικοί: Κοτσίνης Γιώργος, Κωνσταντίνου Θωμάς – λαούτο, Μαρινάκης Γιώργος – βιολί, Πλατάκης Μανούσος – κρουστά, 3μελές γκρουπ με μουσικούς από τον Πόντο (φωνή, λύρα, νταούλι), 5μελές γκρουπ μουσικών της Κατερίνας Κατσίγιαννη. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος θα είναι του Γιώργου Κοτσίνη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής, είπε:

«Η υπόσχεση ότι η μεγάλη γιορτή του Πάσχα θα γίνει θεσμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο της καρδιάς μας γίνεται πράξη. Και εφέτος, βρισκόμαστε εδώ, για να γιορτάσουμε την ημέρα της Λαμπρής, παραδοσιακά, όλοι μαζί σε μια παρέα, όπως ταιριάζει σε ένα ελληνικό Πάσχα. Με την Αναστάσιμη Χαρά, ζωντάνια και κέφι, ας χαρούμε την σημερινή γιορτή, ανοίγοντας τις καρδιές και τις αγκαλιές μας. Ευχαριστώ θερμά, πρώτα από όλους, τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μοιράστηκαν την χαρά τους μαζί μας. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους του Πάρκου, της Περιφέρειας και τους εθελοντές για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή αυτής της γιορτής. Ευχαριστώ επίσης τους Δημάρχους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού για τη συνεργασία, καθώς και όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Πετρούπολης και Αιγάλεω. Να ευχαριστήσουμε παράλληλα και όλους, όσοι βοήθησαν με τις χορηγίες τους και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής, συνδράμοντας στη διοργάνωση στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης αποτελεί πλέον μία όαση πρασίνου και αναψυχής, έναν τόπο σταθερής συνάντησης και αναφοράς. Είναι το Πάρκο της Καρδιάς μας. Χριστός Ανέστη!».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο  βουλευτής Γ. Λοβέρδος, οι δήμαρχοι, Αγίων Αναργύρων Καματερού Στ. Τσίρμπας, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθ. Λέκκας, οι  αντιπεριφερειάρχες, Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, Πολιτισμού Χ. Ρώμας, Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος και Υγείας Γ. Κεχρής, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθ. Βαθιώτης,  Ευγ. Μπαρμπαγιάννη, Ν. Παπαδάκης, Μ. Αγγελοπούλου, Μ. Βλάχου, η πρόεδρος τους φορέα Σ. Μαυρίδου, η γενική διευθύντρια του φορέα Μ. Χατζηαθανασίου,  μέλη του δ.ς. και στελέχη του φορέα, μέλη του ΙΣΑ, ο αναπληρωτής βουλευτής Μπ. Καραθάνος, αντιδήμαρχοι, μεταξύ άλλων,  Ιλίου Ν. Βομπυράκη και Α. Τσιμόγιαννης, Αγ. Αναργύρων Καματερού Η. Αποστόλου, Περιστερίου Π. Λύκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Μ. Αναγνωστόπουλος, συνεργάτες και σύμβουλοι του περιφερειάρχη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Για τη μεγάλη πασχαλινή γιορτή της Περιφέρειας συνέβαλαν με χορηγίες τους οι: ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ARLA FOODS HELLAS, NOVAL PROPERTY A.E,  EUROPRICE,  ΣΤΗΛΜΕΤ ΑΕ, ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, THE ΜΑRT CASH AND CARRY, ΒΕΝΕΤΗ, ΑΙΓΕΑΣ(ΑΜΚΕ),  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ,  COCA-COLA 3E, ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ-ΖΑΓΟΡΙ-GREEN COLA, MARKET IN, ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΑΠΕΕ, ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ, Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε,  ΕΔΟΑΟ,  ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ,  ΒΙΚΟΣ,  ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ,  STARBUCKS CHOLLED CLASSICS, STEELMET CORPORATE SERVICES, κ.ά..

>>> Σχετικό βίντεο: https://youtu.be/00HosRsBD9Q

Απάντηση