Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Και τρίτο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων στον Πειραιά

Ανοιχτά κάθε μέρα 6 πμ – 10:30 μμ – Θα δημιουργηθούν άλλα τέσσερα πάρκα στις Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Δημοτικές Κοινότητες

|> Δεκάδες φιλόζωους με τους τετράποδους φίλους τους, υποδέχθηκε χθες, στα εγκαίνιά του, το τρίτο πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων που δημιούργησε ο Δήμος Πειραιά, στο πάρκο Δηλαβέρη, στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Πειραιά, αναφέρεται:

Πρόκειται για έναν ειδικό χώρο, χωρισμένο σε δύο μέρη: ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία μέσα στην περιφραγμένη έκταση, μπορούν με ασφάλεια να παίζουν ελεύθερα, να εκτονώνονται και να ασκούνται στις ειδικές κατασκευές που είναι τοποθετημένες στον χώρο. Στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί παιχνίδια άθλησης, ράμπες ανάβασης, εμπόδια και τούνελ. Υπάρχουν επίσης, στέγαστρα και παγκάκια για τους συνοδούς τους.

Τα πάρκα σκύλων δίνουν τη δυνατότητα, ακόμη και μέσα σε πυκνοδομημένες γειτονιές, να έχουν τα σκυλιά τους δικούς τους αποκλειστικούς χώρους και να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση, συμβάλλοντας στην υγεία και την ευεξία τους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί ήδη δύο Δημοτικά Πάρκα Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων, το πρώτο στη συμβολή της λεωφόρου Χατζηκυριακού με την οδό Μπότσαρη, στην Α’ Δημοτική Κοινότητα και το δεύτερο στο πάρκο Παπασπύρου, στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Να σημειωθεί ότι, μετά τα εγκαίνια ακολούθησε μια εντυπωσιακή επίδειξη σκύλων του Λιμενικού Σώματος, από τρεις ομάδες Κ-9 ανίχνευσης ουσιών.

Ο Δήμος Πειραιά θα δημιουργήσει ακόμη τέσσερα πάρκα σκύλων στα μέρη:

  • Πλαζ Φρεαττύδος (Α’ Δημοτική Κοινότητα)
  • Καραολή & Φίλωνος (Β’ Δημοτική Κοινότητα)
  • Γιαννοπούλου – Ζερβού Ν. Φάληρο (Γ’ Δημοτική Κοινότητα)
  • Αγία Σωτήρα (Δ’ Δημοτική Κοινότητα)

Το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων είναι ανοιχτό καθημερινά και Σαββατοκύριακα, από τις 6:00 έως τις 22:30.

Στο τρίτο Δημοτικό Πάρκο Σκύλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι αντιδήμαρχοι Αντωνία Καρακατσάνη, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Αράπης και Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Πεφάνης και Βασίλης Σκανδάλης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Γιάννης Γλύκας, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και πλήθος κόσμου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: